Hava Emme Sistemleri daha fazla motor gücü sağlar: performans için hızlı ipuçları



Makale Gövdesi:

Aracınızın motorundaki her bir gücü sıkmak ister misiniz? Yüksek performanslı bir hava girişi almak, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli avantajlara ulaşmanın hızlı ve kolay yoludur:


• Beygir gücünde anında artış


• Gaz tepkinizde gözle görülür bir artış


• Ä°yileÅŸtirilmiÅŸ yakıt ekonomisi


• Uzun ömürlü, yıkanabilir performanslı hava filtresi


• Özel aracınıza özel olarak ayarlanmış özel mühendislik


• Hemen hemen herkesin tamamlayabileceÄŸi basit, basit kurulum


Performanslı hava girişinden beygir gücü artışı


Yeni performans girişiniz çok daha soğuk olabilecek daha yüksek bir hava hacmini içine çektiğinden, motorunuz sınırlayıcı bir stok sistemine göre daha kolay nefes alabilir. Yanma odanız daha serin, oksijence zengin hava ile doldurulduğunda, yakıt daha verimli bir karışımla yanar. Doğru miktarda hava ile birleştiğinde, her damla yakıttan daha fazla güç elde edersiniz.


Haznede daha fazla hava ile eskisinden daha fazla yakıt da yakabilirsiniz. Performans girişi sizin için pedala bu şekilde güç verir: hava sıcaklıklarını düşürür, yakıt karışımlarını dengeler ve yanma için daha fazla hava sağlar.


Performanslı hava girişleri ve artırılmış gaz tepkisi


Daha fazla hava ve daha soğuk hava hazır ve yanma için beklerken, motorunuzun trafik ışıklarında ve otoyol rampalarında tepkisi hızlanır. Stok girişleri genellikle daha sıcak, yakıt açısından zengin yanma karışımları sağlar ve bu da motorunuzun daha sıcak ve daha yavaş çalışırken güç ve tepki vermesini kaybetmesine neden olur.


Duyarlılıktaki fark sadece fark edilebilir değil; kelimenin tam anlamıyla pantolonunuzun koltuğunda hissedebilirsiniz. Gaz kelebeği gövdesine bağlı serbest nefes alan bir emme sistemi ile motorunuz sizi kelimenin tam anlamıyla onu yumruklamaya davet ediyor.


Performanslı hava girişi ile yakıt ekonomisi


Muhtemelen ekstra güç, daha düşük sıcaklıklar ve iyileştirilmiş gaz kilometre kullanımının aynı üründen gelemeyeceğini tahmin ediyorsunuzdur. Tekrar tahmin et! Performanslı hava girişleri, hava-yakıt oranınızın aynı hizaya gelmesine yardımcı olarak, bu cüzdan-oyma, galon başına fiyat çağında yakıt ekonominize yardımcı olabilir. Daha verimli yanarak her damladan daha fazla güç elde ettiğiniz için, motorunuz her zaman daha az yakıt kullanır - şehir veya otoyol. Ortalama olarak, sürücüler 1-2mpg'lik bir iyileşme görecekler.


Yine de bir yakalama var. Birçok sürücü, sınırlayıcı hava girişini performans hava girişi için takas eder ve beygir gücü ve gaz kelebeği kazanımlarının her bir parçasını kullanmaya direnemez. Bakkala deli gibi gidecekler. Trafik ışıklarında soyulabilirler. Hatta polislerle yarışın. Buna sabit sürüş denir ve performans hava girişi tarafından sağlanan gaz kilometre iyileştirmelerini yakmanın en hızlı yolu budur. En iyi seçeneğiniz, sürüş alışkanlıklarınızı nispeten değişmeden tutmak, pedaldaki ekstra gücün keyfini çıkarmak ve yakıt sarfiyatından tasarruf etmektir.


Bir hava giriş sisteminin uzman mühendisliği


Bu, ucunda filtre olan bir drenaj borusu değil. Hava giriş sistemleri, motor bölmenizde harika görünürken hava akışını mümkün olduğunca düzleştirmek için tasarlanmış özel şekilli giriş boruları kullanır. Bu borular tipik olarak mandrel bükülür, bu işlem boru çapını bükümde kıvırmaz.


Emme borusunun, hava kutusunun ve filtrenin maksimum performansı en iyi şekilde besleyen konuma yerleştirilmesine özel dikkat gösterilir. Kullanılan malzemeler de optimum motor koşulları göz önünde bulundurularak seçilir.


Aracınıza performans hava girişi takmanın temelleri

Performanslı hava girişi, aracınız için en önemli yükseltmelerden biri olmakla kalmaz, aynı zamanda takılması en kolay eklentilerden biridir. Sıradan bir soket setinden biraz daha fazlası, birkaç tornavida ve yarım saatlik bir süre ile yeni hava girişinizi yerinde ve kükremeye hazır hale getirebilirsiniz.


Her giriş kitinde ayrıntılı talimatlar bulunur. Bu talimatlar, stok giriş sisteminizi (tüp ve hava kutusu dahil) çıkarma ve yeni hava girişini stok montaj konumlarına sadece birkaç dakika içinde kurma basit sürecinden geçer. Kesme, delme veya diğer modifikasyonlar gerekli değildir. Daha sonra sınırlayıcı stok alımınızla ne yapacağınız size kalmış.