1966 Pontiac GTO'su



Anahtar Kelimeler:




Makale Gövdesi:

6.5 saniyede sıfırdan altmışa giden tüm zamanların en popüler kas arabası hangisidir?


Cevap, bir seçim kas arabası olan 1966 Pontiac GTO. Aslında, piyasaya sürüldüğünde, hızla tüm zamanların en çok satan güçlü arabası oldu. '66 GTO ile Pontiac, neredeyse kırk yıldır güçlü otomobil tutkunları arasında yüksek talep gören yeni bir başyapıt yarattı.


'66 GTO'nun inanılmaz özellikleri var. En dikkat çekici olanı, şık teriminin gerçek tanımı olan benzersiz farlar ve gövde boyunca sıra dışı konturlardır. Tabii ki, bir kas arabası olan '66 Pontiac GTO, üretildiğinde spor coupe modeli, hardtop coupe ve üstü açılır araba dahil olmak üzere çeşitli renk ve stillerde geldi.


Bir '66 Pontiac GTO kas arabası için alışveriş yapıyorsanız, muhtemelen hardtop coupe'lerin en yaygın olanı olduğunu ve ardından cabrio'ların geldiğini bilmenizde fayda var. Karşılaştırmalı olarak, çok daha az sayıda spor coupe modeli üretildi, bu yüzden açık ara en nadir olanlarıdır.


Pontiac'ın GTO serisi, gösterişli stili, güçlü V8 motoru ve çift egzoz sistemi ile 1964 modellerinin piyasaya sürülmesiyle popülerlik kazandı. Sahte kaporta kepçeleri olmasına rağmen, kesinlikle bir tavrı olan kaslı bir arabaydı. '66 modeli, '64 ile aynı özelliklere sahipti, ancak Pontiac'ın GTO serisi için ikinci gövde stili olduğundan, stili pizzazz ile yeniden tanımladı.


'66 GTO'da en yaygın olarak dört namlulu 389 motor bulunur, ancak aynı zamanda üç güç seçeneği de vardı. Piyasaya sürülmesinden sonra Pontiac, üç güçlü motora bir XS Ram Air paketi ekleyerek ona daha sıcak bir kam ve daha fazla güç - 380 hp'ye yakın - bir kas arabası için gerçekten ideal oldu. XS Ram Air paketi yükseltmesi, dekoratif davlumbaz kepçesinin işlevsel bir soğuk hava endüksiyon sistemine dönüştürülmesini sağlayan bir aksesuar paketi ile birlikte kam ve daha sert valf yaylarını içeriyordu. XS Ram Air kurulumuna sahip çok az 1966 Pontiac GTO vardır, bu nedenle bir kas araba koleksiyoncusu için kesinlikle benzersiz kas arabalarıdır.


Kas arabaları ile ilgili olarak, kas araba meraklıları tarafından şiddetle arzulanan pek çok şey var. 1966 Pontiac GTO birçok kişinin favorisi oldu. Stil, performans ve özgünlük, 1966 Pontiac GTO'yu piyasadaki en güçlü otomobillerden biri yapan özellikler arasındadır.