Tüm Zamanların En Ünlü 5 Kurgusal Arabası



Makale Gövdesi:

Zamanla medya, roman sayfalarını, şarkı sözlerini, 30 dakikalık TV şovunu ve beyaz perdeyi süsleyen bazı kurgusal sürüşleri vurgulayarak çeşitli araçların popülaritesini artırdı. İster Fred ve Wilma imzaları olan rockmobile'lerinde geziniyorlar, ister James Bond gadget arabalarıyla kaçıyor ya da Beach Boys Little Deuce Coupe'ye hayat veriyor, bazen bu kurgusal arabaların çoğunun gerçekten var olmadığını unutmak zor. Aşağıda yıllar boyunca ün kazanmış birkaç örnek verilmiştir.


Batmobil


Hem Batman televizyon şovlarında hem de filmlerinde, hareket halindeki süper kahraman genellikle Bruce Wayne alter egosu için koruma sağlayan şık, özelleştirilmiş bir araca atladı. Ağır zırh kaplaması ve yüksek performanslı bir motorla donatılan Batman serisinin evrimi, artan düzeyde gadget'lar sergiledi. Artan hızlara ulaşmak için Batmobile bazen roket takviyeleri sunarken, ek silahlar ve bilgisayarlı yardım kötü adamları uzak tutmaya yardımcı oldu.


KITT


David Hasselhoff'un karakteri Michael Knight'ın düşmanlar ve kötü adamlar denizinde gezinmesine yardımcı olan konuşan araba bir Pontiac Trans Am'dı. Televizyon dizisi, izleyiciyi eğlendirmek için yüksek teknolojili bir yaklaşıma odaklandı. Çok sayıda hayran, KITT'in bir sonraki adımda ne yapacağını veya söyleyeceğini görmek için gösteriyi izledi. Gösterinin popülaritesi Pontiac otomobil satışlarını artırmaya bile yardımcı oldu, çünkü sözel mucize bir yolcu olmadan araba kullanabilir ve hatta kendi eğlenceli gösterilerini sergileyebilirdi.


Christine


Stephen King, popüler filmler haline gelen çok sayıda roman üretti; aynısı, kendi başına bir akla sahip gibi görünen 1958 Plymouth Fury için de geçerlidir. Christine, 1983 yılında yayınlanan korku romanında (aynı isimle) geçen arabaya verilen isimdi. Doğaüstü güçler tarafından yönlendirilen antika otomobil hem romanda hem de filmde ortalığı karıştırdı.


ot


Birçok Disney filmi ve çizgi filmi, 1969'da ilk kez ortaya çıkan bir Volkswagon Beetle olan Lovebug Herbie'ye odaklandı. Tıpkı Christine gibi, yanında "53" olan kırmızı, beyaz ve mavi çizgili araba da olmadan da sürebilirdi. yardım ve kendi başına hareket etmek için bir üne sahipti. Çoğu zaman, araba bir tür yarış yarışmasında gösterildi.


Genel Lee


Dukes of Hazzard adlı televizyon dizisi ve filmi, ana karakterleri Bo ve Luke Duke'un havada süzülerek zengin olma planlarıyla yaramazlıklara neden olduğunu gösterdi. Seçtikleri araç, kuzenlerin neredeyse her bölümde yüksek atlamaları tamamlamasına izin veren renkli bir Dodge Charger'dı. Araba ayrıca tartışmalı Konfederasyon bayrağı dekorasyonuyla da tanınır.