Tüm Arazi Araçları Patikaları Kolay Ve Eğlenceli Hale Getiriyor


Makale Gövdesi:

Kentsel yayılma ve banliyö büyümesi bizi giderek daha fazla kalabalıklaştırmaya devam ettikçe, açık patikaların ve daha az seyahat edilen yolların cazibesi giderek daha çekici hale geliyor. Yürüyüş ve bisiklete binme birçokları için gerekli bir mola sunarken, diğerleri tüm arazi araçlarının sunduğu güç, hız, çok yönlülük ve eğlenceye çekilir. Motosikletlerin aksine, tüm arazi araçları (ATV'ler) üç veya dört tekerlek üzerine oturur ve neredeyse herkesin kullanabileceği kadar kolaydır. Ayrıca, birkaç basit temel bilgiyi öğrendikten sonra tüm arazi araçlarını anlamak kolaydır.


Teknik olarak, arazi aracı, arazi sürüşü için tasarlanmış küçük, açık, üç veya dört tekerlekli bir araçtır. Bir ATV için piyasada olanlar, piyasadaki üç tekerlekli versiyonların azlığını çabucak fark edeceklerdir. Güvenlik nedeniyle - üç tekerlekli araçlar kolayca devrilme eğilimindeydi - 1987'den 1997'ye kadar yasal olarak sadece dört tekerlekli tüm arazi araçları üretildi. Üç tekerleklileri üretmek yine yasal olsa da, çok azı üretildi.


Tekerlek konfigürasyonunun yanı sıra, tüm arazi araçları iki ayrı kampa ayrılabilir: spor modeller ve faydalı modeller. Faydalı modeller genellikle küçük yükleri raflara veya bağlı römork yataklarına taşımak için tasarlanmıştır. Bir spor modele benzer veya aynı motor hacmine sahip olsalar da, daha fazla güç ve daha az hız için tasarlanmıştır. Spor modelleri ise, yardımcı modellere göre daha küçük, daha hafif ve daha hızlıdır. Saatte 90 mil kadar yüksek hızlara ulaşabilen bazı spor modelleri, birçok tam boyutlu arabadan daha hızlıdır.


Tüm bu hız ile – kelimenin tam anlamıyla parmaklarınızın ucunda – tüm arazi araçlarının sahipleri ve operatörleri, güvenliÄŸi ilk sıraya koymayı unutmamalıdır. 800 cc kadar büyük motorlarla bu araçlar son derece güçlü olabilir ve hızla hızlanarak devrilmeyi kolaylaÅŸtırır. ATV kullanmak eÄŸlenceli, iÅŸlevsel ve canlandırıcı olabilirken tehlikeli de olabilir. Her yıl tüm arazi araçlarıyla ilgili binlerce yaralanma ve yüzlerce ölüm meydana gelmektedir.


Tehlikeli geçmiş performansına rağmen, temel güvenlik önlemlerini uygulayanlar için tüm arazi araçları güvenli ve eğlenceli olabilir. Önlemler alındığında, tüm arazi araçları yola çıkmak, patika yoldan çıkmak ve hatta çiftliğin etrafında bir şeyler taşımak için eğlenceli ve yakıt açısından verimli bir yol sağlar. Hafif, saklaması kolay, hızlı, güçlü ve eğlenceli; tüm arazi araçları, popülerliklerini faydacı ve rekreasyonel nitelikleriyle kazanmıştır.