Tüm Arazi Araçları - Tehlikeli Bir Makineyi Güvenle Sürmek




Makale Gövdesi:

“Tüm arazi araçları” veya ATV, amfibi olanlar da dahil olmak üzere üç veya dört düşük basınçlı lastiÄŸi olan araçlara uygulanan genel bir terimdir. Misafirperver olmayan arazilerde seyahat etmek üzere tasarlanmışlardır ve bu nedenle saÄŸlam, dengeli ve engebeli ve engebeli zeminler için güvenli olmaları beklenir. Ancak, ne kadar saÄŸlam olurlarsa olsunlar, tüm arazi araçları yalnızca bunu yapacak kadar kalifiye ve yetenekli kiÅŸiler tarafından kullanılmalıdır. EÄŸitimli deÄŸilseniz denemeyin.


Arazi Aracı Nasıl Kullanılır - Sürüş


• Önce tüm arazi araçlarını tanıyın. Bu büyüleyici, saÄŸlam makineler hakkında mümkün olduÄŸunca çok ÅŸey öğrenin. Ä°nternette gezinin, kılavuzları okuyun ve bunlarla ilgili dergileri gözden geçirin. Bir ATV kullanmış olan kiÅŸileri tanıdığınızdan ve sorduÄŸunuzdan emin olun.


• Önce sürüş hissine alışın. Ä°lk olarak, ATV sürücülerinin engebeli arazide nasıl gezindiÄŸini gözlemleyin. Ä°sterseniz onlara sorular sorun. Birinde oturmayı deneyin ve hareket halindeyken onu nasıl kontrol edeceÄŸinizi hayal edin. Aynı anda gerçekten engebeli araziye gitmeye çalışmayın. BaÅŸlangıçta daha yumuÅŸak, daha yönetilebilir arazileri deneyin. Ayrıca, aynı anda üç tekerlekli bir ATV'ye binmeyin. Dört tekerlekli modeller daha kararlı ve yeni baÅŸlayanlar için en iyisidir. Yürümeden önce emeklemeyi öğrenin.


• Profesyonel eÄŸitim alın. Tüm arazilerde sürüş eÄŸitmeni, tüm arazi araçlarını kullanmayı öğrenmenize ve ustalaÅŸmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca katılabileceÄŸiniz ATV'ler hakkında dersler de var. ATV dergilerinden güvenilir tavsiyeler alabilirsiniz.


Tüm Arazi Aracı Sürüşü - Dikkat Edilmesi Gerekenler


• Arazi aracı kullanmak istiyorsanız ilk düşünceniz güvenlik olacaktır. Büyük olasılıkla meydana gelecek herhangi bir çarpma veya dökülmeye karşı uygun ÅŸekilde korunduÄŸunuzdan emin olun. ATV kullanırken kask, saÄŸlam ayakkabılar, ceketler ve göz koruması giyilmelidir. ATV kullanıcıları arasında yaralanmalar ve ölümler nadir deÄŸildir.


• Ä°kincisi, bu güçlü makineyi kontrol edebilecek kadar yetenekli ve güçlü olmalısınız. Asla küçümseme. Lastikler tarafından sunulanlar dışında süspansiyonsuz gelirler. Ayrıca 600 pound ağırlığındadırlar, bu yüzden kontrol edilmeleri oldukça zordur. Her yöne savrulma ve çarpma ihtimaliniz yüksektir ve buna dayanacak güç ve tekerleÄŸi kontrol etmek kesinlikle gereklidir.


• Üçüncüsü, uyuÅŸturucu veya alkolün etkisi altında arazi aracı kullanmaya çalışarak asla baÅŸkalarının hayatını tehlikeye atmayın. Ayrıca, özellikle o kadar deneyimli deÄŸilseniz, asla bir yolcunun sizinle yolculuk yapmasına izin vermeyin. Bu araçların çoÄŸu sadece bir kiÅŸiyi, yani sürücüyü alacak ÅŸekilde tasarlanmıştır. Mecbur kalırsanız, bir yolcuya izin verilip verilmediÄŸini üreticiye danışın.


ATV'ler, güçlü bir makineyi kontrol etme ve ustalaşma mücadelesini seven maceracı, dayanıklı insanlar içindir. Bu çekingen veya zayıflar için değil. Ancak herhangi bir önlem almadan cesaret, hala oldukça tehlikelidir. Tüm arazi araçlarının keyfini çıkarabilirsiniz, ancak onları sürmeden önce gerekli beceriyi edinecek kadar akıllı olun.