Arızalı Bir Oto Koltuğuyla Başa Çıkma ve Yardım Alma Konusunda Tavsiyeler


Makale Gövdesi:

Otomobil piyasası göz korkutucu olabilir ve tekerleklerin harika dünyasına yeni baÅŸlıyorsanız, ilk arabanızı satın almak için tavsiyeye ihtiyacınız olabilir. Araba alıcıları için çok fazla seçenek var: yeni veya kullanılmış, kırmızı veya mavi, spor araba veya SUV, iki veya dört kapı… ve bu sadece baÅŸlangıç ​​için! Ayrıca, yeni bir araba alıcısı olarak, ilk arabanızı alırken tavsiyelere karşı dikkatli olmalısınız, çünkü otomotiv pazarında hala size limon satmak isteyen epeyce yılan yağı satıcısı var. AÅŸağıda, ilk arabanızı satın alma konusunda saÄŸlam tavsiyeler bulacaksınız.


İlk arabasını satın almak isteyenler için ilk düşünce, genellikle yeni mi yoksa kullanılmış mı satın alacağıdır. Birçok ilk otomobil alıcısı, yeni başlayan genç insanlardır, bu nedenle kullanılmış satın alma gerekliliği genellikle mevcuttur. İlk arabanızı bir galeriden satın alma konusunda tavsiyeler oldukça basittir: saygın bir satıcıdan satın alın, sizin için en iyi araç türünü araştırın ve ücretsiz ekstralar, düşük faiz ve indirimler dahil en iyi fırsatları araştırın. Ancak, kullanılmış bir araç satın almayı planlıyorsanız, istismar edilmekten kaçınmak için nereye bakmalısınız? Çoğu araba galerisi, genellikle daha önce kiralanmış olan "hafif kullanılmış" arabalar da satar. Bunlar fiyat aralığınızın dışında olduğunda, daha düşük fiyatlı ikinci el araçlara sahip birçok kullanılmış araba da vardır. İlk arabanızı en iyi şekilde çalışır duruma getirmek için gerekli tüm onarım işlerini yapmaya istekli ve aynı zamanda iş yapmak için gerekli tüm sertifikalara sahip bir araba satıcısı arayın. Bayiden araba satın alan diğer kişilerle konuşup konuşamayacağınızı sorun ve araçla ilgili büyük sorunları olup olmadığını öğrenin. Satın almadan önce daima bir arabayı test edin!


Araba söz konusu olduğunda, ilk arabanızda kontrol etmeniz gereken birkaç şey var. Lastikleri, gövdeyi ve iç mekanı ilk bakışta inceleyebilir ve olası sorunları arayabilirsiniz. Lastikleri değerlendirirken, yırtıklara ve oyuklara karşı dikkatli olun ve zayıf lastiklerin değiştirilmesini talep edin veya daha düşük bir satın alma fiyatı isteyin. Ayrıca lastiklerdeki eşit olmayan aşınma, bir hizalama veya süspansiyon sorununa işaret eder; bu durumda, satın almayı düşünmeden önce satıcıya onarımları gerçekleştirmesini söylemelisiniz. Arabanın gövdesindeki birkaç ezik ve çizik performansı etkilemez - ancak bunların birçoğu arabanın bir kaza geçirdiğini gösterebilir. Ayrıca kapıların alt kısmındaki veya çerçevedeki pas aracın yapısına zarar verebilir. Aşırı pas kötü bir işarettir. Aracın içini eksik aynalar, aşınmış emniyet kemerleri, gevşek düğmeler ve çalışmayan düğmeler için iyice kontrol edin. Ses sistemini de test edin. Bu noktalardan herhangi biri, istenen fiyatı düşürmek için bir pazarlık aracı olarak kullanılabilir!


Herhangi bir kullanılmış araçla, her zaman CARFAX'tan alınanlar gibi bir kullanılmış araba raporu almalısınız. Bu bilgiler, araçla ilgili ödenmemiş herhangi bir haciz, alıkoyma veya para cezası olup olmadığını ve aracın bir kazaya karışıp karışmadığını size söyleyecektir.


Ä°lk arabanızı satın alırken en iyi tavsiye nedir? Zaman ayırın ve eÄŸlenin. Biraz dikkatli araÅŸtırma ve biraz da doÄŸru bilgi ile kısa sürede “Bu benim arabam!” diyebilirsiniz.