Audi Hakkında Her Şey


Makale Gövdesi:

Alman spor lüks markası Audi, tüketici zevklerini şekillendirmede ve tüm Avrupa touring pazarını etkilemede güçlü bir rol oynadı. Audi markası yaklaşık 100 yıldır yüksek kaliteli, güvenilir ve iyi tasarlanmış araçlar üretmekle eş anlamlıdır. Garip bir başlangıç, şirketin planlarını neredeyse suya düşürdü, ancak bugün Audi, zorlukların üstesinden geldi ve kalite ve mühendislikte dünyaca ünlü otomobiller üretiyor.


August Horch, 1899'da Almanya'nın Köln şehrinde Horch Automotive'i kurdu ve 1901'de 5 beygirden fazla güç üreten yatay bir motora sahip otomobil üretmeye başladı. Bu modellere olan talep, Horch'u üretimi genişletmeye ve daha yeni, daha güçlü bir modelin o zamanlar inanılmaz bir 10 beygir gücü üreteceği daha büyük bir üretim tesisine taşınmaya sevk etti.


1910'a gelindiğinde Horch, adını taşıyan şirketten atıldı, bu yüzden başka bir yerde dükkan açtı ve Audi adı altında araba satmaya başladı. Başlangıçta, Horch soyadını kullanmaya çalıştı, ancak Alman mahkemeleri aleyhine karar verdi ve bunun yerine Audi adı seçildi. Almanca'da Horch, "hark" anlamına gelir ve "audi" kelimesi, horch/hark'ın Latince çevirisidir. Böylece, yasal olarak artık soyadını kullanamasa da, aynısının Latince versiyonu galip geldi. Bilin bakalım bugün hangi isim biliniyor?


Bir çift yıkıcı dünya savaşı arasında, modern Audi ÅŸirketi ÅŸekillenmeye baÅŸladı. Nitekim, ÅŸirketin “dört halka” logosu, Audi'nin himayesindeki dört farklı Alman otomotiv üreticisinin birliÄŸini temsil ediyor. Evet, tahmin ettiniz: Bay Horch'u ilk baÅŸlatan Horch ÅŸirketi Audi tarafından emildi ve dört halkadan birini oluÅŸturdu. August Horch o büyük günü görecek kadar yaÅŸadı, ama aynı zamanda ikinci dünya savaşının sona ermesinin ardından ÅŸirketin dağılmasına da tanık oldu.


Tazminatlar, İkinci Dünya Savaşı sona erdiğinde toplanma çığlığıydı, bu nedenle savaş sonrası dönemde Almanya'nın doğu kısmını işgal eden Sovyetler Birliği, şirkete el koydu, tüm varlıklarını aldı ve Ağustos 1948'e kadar şirket artık var olmadı. Bir yıl sonra, devlet kredileri ve Marshall planı yardımı sayesinde, yeniden canlanan bir Audi, bir teslimat minibüsü ve bir motosiklet üreterek sahneye geri döndü. Daimler'in 1958'de şirketi satın almasıyla vurgulanan 1950'ler boyunca sürekli büyüme, daha fazla genişlemeyi ateşledi. 1964 yılında Volkswagen grubu Audi'yi Daimler'den satın aldı ve bugüne kadar Audi, Volkswagen kuruluşunun önemli bir parçası olmaya devam ediyor.


1960'ların sonlarına doğru Audi, otomotivde mükemmelliğin zirvesine giden tarihi koşusu olarak kabul edilen birçok şeye başladı. Birçoğu o dönem için Volkswagen modelleri olarak pazarlanan yeni modeller geliştirildi. 1980 yılında Audi, tam zamanlı dört tekerlekten çekişli ve turboşarjlı bir motora sahip Quattro spor otomobilini piyasaya sürerek otomotiv dünyasını temellerinden sarstı. Araç yarış üstüne yarış kazanmaya başladığında Quattro, Audi adını yarış arabası dünyasının zirvesine taşıdı. İnkar edilemez bir şekilde, Quattro o kadar kaçak bir hit oldu ki, model "haksız" bir teknolojik avantaja sahip olduğu için bazı yarışlardan men edildi.


1980'ler ve 1990'lar boyunca Audi, 1988'de ilk premium modeli Audi V8 de dahil olmak üzere ek modeller üretmeye başladı. 3.6L 32 valfli V8 motora sahip Audi V8, tam zamanlı dört tekerlekten çekiş ve dört vitesli elektronik kontrollü bir sürüş özelliğine sahipti. Otomatik şanzıman. Bu özel model, önceki Audis'ten büyük bir ayrılıştı ve markayı, otomotiv üstünlüğü için Almanya'nın diğer iki lüks markası olan Mercedes ve BMW ile çarpışma rotasına soktu.


Bugün Audi, genişlemeye ve dünyanın en iyi lüks markalarının tümüne karşı rekabet etmeye devam ediyor. Sağlamlığı ve geliştirilmiş çarpışma dayanıklılığı ile bilinen Audi Space Frame tamamen alüminyum gövdesi dahil olmak üzere yeni teknoloji, ikinci en iyi ile yetinmeyen bir markanın öne çıkan özellikleri arasındadır. Sedan otomobillerden spor coupe'lere ve tamamen yeni bir SUV'a kadar Audi'nin baş rakipleri Lexus, Mercedes, Cadillac, Infiniti ve BMW'ye karşı yarışan bir modeli var.


Duyduğunuz o "hark" sesi, Almanya'nın saygın Volkswagen Grubu'nun ürettiği yetenekli premium modeller denizinde hem bir şirketin adı hem de markanın hak ettiği ilgidir. Evet, Audi birçok fırtınayı atlattı ve şirket, birçok yeniliği ve devam eden yüksek kalitesi sayesinde atılımını sürdürmeye hazır görünüyor.