Hasarlı Otomobil Müzayedeleri Hakkında Her Şey




Makale Gövdesi:

Eğer bir araba arayan ve bütçesine çok duyarlı bir alıcıysanız ve yepyeni veya hatta kaliteli bir ikinci el almak sizin işiniz değilse, o zaman hasarlı bir araba müzayedesine gidebilirsiniz. Aynı şey, pırlantaları topraktan çıkarmanın zorluğunu seven kişiler için de geçerlidir.


Hasarlı arabalar muhtemelen bugün piyasalardaki en düşük fiyatlı otomobillerdir. Yepyeni bir araba, satın alındıktan sonra ilk kez sokağa sürüldüğünde değerinin dörtte birinden biraz daha azını kaybeder, hasarlı bir araba yıllar süren işkenceden sonra veya belli bir talihsizlikten sonra piyasa değerinin çoğunu kaybeder. olay. Ancak değer, hasarlı araca yapılanlarla orantılıdır. Değer sonunda geri yüklenebilir.


Hasarlı arabalar, "potansiyel" restore edilmiş değerleri düzeyinde görülmelidir. Elbette, gelecekteki bir amaç için daha iyi hale getirme niyeti yoksa, hiç kimse hasarlı bir arabayı tekrar satın almaz. Müzayedeler, hasarlı arabaları elde etmenin harika bir yoludur. Bu etkinliklere farklı niyetleri olan farklı kişiler katılır.


Bazıları, sonunda ulaşım için kullanmak üzere arabaları yeniden inşa etmeyi planlıyor. Bazıları onarım ve modifikasyon yapmayı öğrenmek niyetinde ve bu arabaları deney olarak kullanıyorlar. Ancak motivasyon ne olursa olsun, hasarlı arabalar hala kitleler için popülerdir.


İnsanların hasarlı araba müzayedeleri hakkında bilmesi gereken bazı şeyler nelerdir? Hasarlı araba müzayedeleri, normal araba müzayedeleriyle karşılaştırılabilir. Hasarlı araba müzayedelerine katılan kişilerin dikkate alması gereken bazı temel şeyler şunlardır:


1) Neden hasarlı bir arabaya sahip olmak istediğinizi bilin Bu bir amaç meselesidir. İnsanlar, büyük pazarlıklarda çok kaliteli arabalar bulabilmek için düzenli bir araba müzayedesine giderler. Hasarlı bir araba müzayedesinde, insanlar mükemmel kalitede arabalar bulmaya gitmezler, ancak potansiyel olarak restore edilebilir arabalar ararlar. Hasarlı bir arabayı eski haline getirmek ve gelecekte ulaşım aracı olarak kullanmak için alıyorsanız, iyi düşünmelisiniz.


2) Maliyetlerinizi bilin Açık artırmada olan hasarlı arabaların listesini alın. Listeden, elinize almak istediğiniz modeli seçin. Biraz araştırma yapın ve özellikle mevcut piyasa fiyatıyla ilgili olarak söz konusu model hakkında daha fazla bilgi edinin. Hasarlı bir araba için ödemeye hazır olduğunuz fiyatları belirlemek biraz zor olabilir, bu nedenle önerimiz, bir tablo veya bu koşullara uygun farklı koşullar ve farklı fiyatlar koyduğunuz bir matris oluşturmanızdır.


Örneğin, "kaput hasarlı" ve "Hasarlı stop lambaları" değerleri verilmeli ve bunlar araç için ödemek istediğiniz fiyattan çıkarılmalıdır.


3) Fiyatlarınızı karşılaştırın Hasarlı bir araba almanın ana noktası, onarılabilir bir araba almaktır ve umarım, arabayı satın almanın tüm maliyetini ve onu tolere edilebilir bir duruma getirmenin maliyetlerini. Kaliteli bir ikinci el araç almak, hasarlı bir araba alıp eski ihtişamına kavuşturmaktan daha iyiyse, o zaman yapın.


Bu tür hasarlı arabaların bazı yedek parçalarının bulunmasının zor olabileceğini unutmayın. Ayrıca, basitçe tamir edilemeyecek bazı durumlar vardır ve tam bir revizyona ihtiyaç vardır.


4) Kapsamlı inceleme şarttır Seçtiğiniz belirli bir araba için teklif vermeden önce, aracı iyice kontrol ettiğinizden emin olun. Mekana erken gelin ve arabayı aramaya başlayın ve inceleyin. Alıcılar özellikle selden zarar görmüş arabalara karşı dikkatli olmalıdır.


Selden zarar görmüş arabaları satın almak, daha sonraki aşamalarda kötü sonuçlar doğurabilir, çünkü selin arabalara verdiği bazı hasarlar kolayca görülemez ve kalıcıdır.


5) Tüm evrakları emniyete alın Hasarlı bir araba satın almayı başardıysanız, bütün evrakları emniyete almayı unutmayın. Hasarlı bir araba hala bir arabadır ve kağıtlar gelecekteki amaçlar için bozulmamış olmalıdır.


Hasarlı arabalar olumsuz düşünceleri ve izlenimleri çağrıştırır, ancak hepsi zihniyetle ilgilidir. Onlara potansiyelleri ve bu potansiyelin nasıl hayata geçirilebileceği açısından bakmak gerekir.


Büyük satın almalar asla kolay değildir, ancak doğru zihniyet ve stratejiyle, hasarlı arabaları onararak elmasları kirden yapabilirsiniz.