Sokak Yarışı Heyecanlı veya Ölümcül Bir Deneyim Olabilir



Makale Gövdesi:

Sokak yarışı aşırı adrenalindir, ancak tehlikeli ve yasa dışıdır. Yarışla ilgileniyorsanız, kullanım ücreti kabul eden birçok kapalı parkur var. Sokakta yarışmak sizi öldürebilir, hapse atabilir veya daha da kötüsü, etraftaki masum bir kişiyi öldürebilir. Böyle bir kazadan sonra başınıza gelecek olan suçluluğu hayal edin.


Birçok genç hala sokak araba yarışlarına katılıyor. Araba sürme tutkusu olan en hevesli sürücüleri içeren macera dolu, heyecan verici bir yolculuktur. Sokak araba yarışları artık dünyanın hemen her yerinde gerçekleşiyor.


Street Car Racing'de arabalar çok yüksek hızlarda çalışır ve daha hızlı sokak yarış arabalarından bazıları sadece 4 saniyede 60mph'ye kadar çıkabilir. Böylece, bu araba yarışlarının gerçekleştiği hızı hayal edebilirsiniz. Daha hızlı sokak yarış arabalarından bazıları 180mph'ye kadar hıza sahiptir. Birçok otomobilde, otomobiller yüksek hızlarda çalışırken harika görünen neon gövde altı aydınlatma sistemleri bulunur. Normalde bu yarışlar, sporu düşük profilde tutmak için gece yapılır. Genellikle çoğu sokak yarışı arabasında, arabanın beygir gücünü ikiye hatta üçe katlayabilen bir Nitröz Oksit sistemi bulunur. En yeni sokak yarış arabaları, hi-fi ses, video, oyun konsolları ve 5 adede kadar monitörle gelen yerleşik eğlence sistemleriyle özelleştirilmiştir.


Herhangi bir kişi yasadışı sokak araba yarışına katılabilir, ancak tehlike ve riskler buna değmez. Kapalı bir pistte yarışmak da aynı derecede heyecan verici olabilir. Sokak yarışları insanlara hitap ediyor çünkü tek gereklilik kişinin bir arabasının olması. Birçok insan, bu kadar yüksek hızlarda sürmekten çok daha az risk içerdiğinden, motor sporlarını ilk kişi olarak deneyimlemek yerine izlemeyi tercih eder. Genellikle çok parası ve boş zamanı olan insanlar böyle bir spora katılırlar. Bir arabayı yarış için özelleştirmek çok para gerektirir.


Genellikle gençler bu spora yaşlılardan daha fazla ilgi duyarlar. İnsanlar arabalarını kişiselleştirir ve hatta süspansiyon, lastikler, turbo ve nitro ile maksimum destek için yükseltme yaparlar. Ancak, yasadışı yarışların sürücülerinin polislere dikkat etmesi gerekiyor, çünkü sokaklarda bu kadar yüksek hızlarda araç kullanmak çok yasa dışı ve belirtildiği gibi son derece tehlikeli. Polisler sizi yakalarsa, muhtemelen aracınıza el koyacak ve sizi hapse atacaklar. Bazı gençler, gerçek polisler onları kovalarken bunun heyecan verici olduğunu düşünür, ancak polisler onları yakaladığında heyecan hızla geçer; ya da bir telefon direği yapar. Hız yapmak birinin hayatını kaybetmesine neden olabilir ve hafife alınmamalıdır. Eğer kişi sokaklarda hız sınırları içinde araba kullanmak ve kapalı parkurlar için yarışmaktan tasarruf etmek için bilinçli bir çaba harcarsa, o zaman deneyim mutlak bir heyecan olabilir.