Stu Unger: Bir Poker Dehasının Yükselişi ve Düşüşü



Makale Gövdesi:

Stu Unger, profesyonel poker dünyasından gelmiş en büyük süperstarlardan biridir. Gerçek bir poker dehası ve üç kez World Series of Poker şampiyonu olmasının yanı sıra, Stu Unger büyüleyici bir hayat hikayesine sahipti. Stu'nun ölümünden sonra bir biyografi ve biyografi konusu olması şaşırtıcı değildi.


Stu Unger, şöhretin hızlı yükselişi, uyuşturucular, geri dönüş ve erken yaşta kaçınılmaz ölüm dahil bir rock yıldızının hayatını yaşadı. Efsanevi poker oyuncusu Stu Unger'in hayat hikayesini buradan okuyabilirsiniz.


Başlangıç


Stuart Errol Ungar, 1953 yılında Manhattan'da Aşağı Doğu Yakası'nda yaşayan Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Stus babası iyi bilinen bir bahisçiydi ve annesi, oğullarının kumar tutkusuna karşı savaşamayacak kadar hastaydı. Babasının ölümünden sonra 13 yaşındaki Stu, komşusu Cenevizli aile askerlerinden biri olan Victor Romano'da bir baba figürü bulmuştu.


Stu ve Romano'nun en az bir ortak noktası vardı: ikisinin de, çoğunlukla poker ve cin oyunlarında kullanılan, inanılmaz derecede keskin bir hafızası vardı. O zamana kadar, Stu zaten cin turnuvalarını kazanma konusunda engin deneyim kazanmış başarılı bir cin oyuncusuydu. Stu tam zamanlı bir cin remi oyuncusu olmak için okulu bıraktı. Genovese ailesi Stus yeteneğinden yararlanmıştı. Karşılığında, sert ve kibirli oyun tarzından rahatsız olan diğer kumarbazlardan koruma sağladılar.


Yükseliş


Profesyonel bir cin oyuncusu olarak Stu, etrafındaki tüm profesyonel cin poker oyuncularını yenmeyi başarmıştı. Söylentilere göre Stu, en iyi oyunculardan biri olan Harry Yonkie Stein'ı bir cin maçında yendikten sonra cin oynamayı tamamen bırakmasına neden oldu. Uygun rekabette olmadığı için Stu, profesyonel olarak poker oynamaya odaklanmaya karar verdi. 1976'da, o ve kız arkadaşı, evlendikleri ve Stephanie adında bir kızları olduğu Las Vegas'a taşındı.


1980'de Stu, Doyle Bronson gibi deneyimli poker profesyonellerini yendikten sonra World Series of Poker Ana Etkinliğini kazandı. Stu, tarihteki en genç WSOP şampiyonuydu ve lakabı The Kid idi. Stu, 1981 WSOP Ana Karşılaşmasını kazanmasına rağmen, kendisini bir poker oyuncusundan çok bir cin ve remi oyuncusu olarak görüyordu. İlk WSOP şampiyonluk unvanını kazandıktan sonra, poker dünyasının ondan daha iyi limitsiz oyuncularla karşılaşacağını, ancak hiç kimsenin ondan daha iyi cin remi oynayamayacağını söylediği aktarıldı.


Aynı zamanda Stu, blackjack masasında para kapmak için yeteneğini kullanmaya çalışmıştı. Bununla birlikte, kumarhaneler, Blackjack masalarının etrafındaki Stus varlığından memnun değildi ve sürekli olarak yasaklandı. Stu, doğal becerisini ve olağanüstü hafızasını kullanmaktan başka yasa dışı bir şey yapmamış olsa da, 1982'de New Jersey Oyun Komisyonu tarafından hile yapmaktan para cezasına çarptırıldı.


Düşüş


1990'da Stu, WSOP'ye bir kez daha katıldı. Bu sefer uyuşturucuya çok düşkündü. Etkinliğin ilk üç gününde çip lideriydi ve sonra ortadan kayboldu. Otel odasında aşırı dozda uyuşturucudan baygın halde yatarken bulundu. Ancak, bu onun dokuzuncu olmasını ve gelecekteki kokain arzı için yeterli para kazanmasını engellemedi.


Geri dönüş


Profesyonel poker çevresinden yedi yıl kaybolduktan sonra Stu, WSOP'ye geri dönmüştü. 1997'de parasızdı, kokain kötüye kullanımından burun delikleri zarar görmüş, at yarışı ve spor kumar bağımlısıydı, ama yine de tüm yeni yarışmacıları yenecek ve WSOP Şampiyonası unvanını geri alacak formdaydı. Yerel medya The Comeback Kid'i kucaklamaktan mutlu oldu, ancak başarısı uzun sürmedi.


Ölüm


Stu Unger, giriş ücretini ödeyecek parayı alamadığı için 1998 World Series of Poker'e katılmadı. Scotty Nguyen'in 1998 WSOP'sini kazanmasından yedi ay sonra, Stu Ungar Las Vegas'taki motel odasında cebinde 800 dolarla ölü bulundu. Görünüşe göre, yıllarca uyuşturucu kullanımının neden olduğu bir kalp rahatsızlığından öldü.


Biyografi


Okuyun: Bir Türlü: Stuey'in Yükselişi ve Düşüşü The Kid Ungar, Dünyanın En İyi Poker Oyuncusu Nolan Dalla, Peter Alson, Mike Sexton tarafından yazılmıştır.


İzleyin: High Roller: A.W. Vidmer tarafından yönetilen ve başrolde Michael Imperioli, The Sopranos'tan Christopher Moltisanti'nin Stu Unger olarak oynadığı The Stu Ungar Story