Olmadan Yaşayamayacağınız 5 El Aleti


Anahtar Kelimeler:

el aletleri,



Makale Gövdesi:

İyi donanımlı bir atölye, herhangi bir kendin yap ev geliştirme projesine hazır ve yetenekli olduğunuzdan emin olmanın ilk adımıdır. Birkaç temel iş gücüyle, profesyonellerin yaptığı gibi testere, çivi, zımpara, şekillendirebilir ve keskinleştirebilirsiniz.


En İyi Beş Araç Listesi


Hırdavatçıların raflarında ve deneyimli kendin yap gurularının çalışma tezgahlarında binlerce alet var, ama onları kategorilere ayırmanız gerekiyordu, hepsi aynı şeylerden bazılarını yapıyor. Bu nedenle, temeliniz olarak beş temel donanım parçası ile her şeyi inşa edebilir ve ardından kendi atölyenizi kurmak için oradan çalışabilirsiniz.


Sahip olunan ilk elektrikli el aleti daire testeredir. Bununla düz çizgiler ve büyük eğriler kesebilirsiniz. İki testere atının tepesine bir tahta yerleştirmek, kesilen ahşabı tutmak için bir çalışma alanı yaratabilir.


Daha sonra, daha büyük ahşap işleme projeleri için bir masa testeresi veya radyal kollu testere uygundur. Eviniz için resim çerçevesi veya taç pervazları kesmeyi planlıyorsanız, farklı açılarda dönen birini seçmek önemlidir. Açılar, mükemmel bir uyum için 45 derecelik gönyeli kesimler oluşturmanıza olanak tanır.


Üçüncüsü, iyi donanımlı atölyede elektrikli zımpara makinesi bulunur. Tüm bu işler elle yapılabilir, ancak elektrikli kayışlı zımpara, her bir tahta parçasına profesyonelce bitmiş bir görünüm verir. Boyama veya boyama için uzun kalıp şeritleri veya masa üstleri ve diğer mobilyaların kenarlarını hazırlar.


Dördüncüsü, her ahşap işleme atölyesinde bir yönlendirici olmalıdır. Bu kullanışlı araç, Shaker stilinin o sade görünümünden süslü Fransız taşra zarafetine bir mobilya veya kalıp parçası alan ahşap işleme desenleri ve oluklar yapmanızı sağlar.


Son olarak, testerelerinizin ve diğer aletlerinizin bakımı bir taşlama taşı veya bıçak bileyici ile daha kolaydır. Bunlar, bıçakları korumanıza ve el sanatınızı amatörden profesyonele bir adım öteye taşıyan ince ayrıntıları ve desenleri kesmelerini sağlar.


Sağlam Kalite için Sağlam Markalar


Adının tek başına bir kalite imajı oluşturduğu bazı araç markaları vardır. Makita, Ryobi, Rockler, Rockwell, Sears Craftman, Snap-On, Hitachi ve Rigid, güvenebileceğiniz isimlerdir. Bu markalardaki fiyatlar biraz farklılık gösterir, ancak bunlardan herhangi biri ile onlarca yıl sürecek kaliteli bir araca güvenebilirsiniz. Yatırıma değer.


Ekleme


Atölye raflarınızı temel bilgilerle doldurduktan sonra, iÅŸleri daha kolay ve sorunsuz hale getiren lükslerden bazılarını ekleyebilirsiniz. Elbette, siz çalışırken projeleri bir arada tutan yapıştırıcılar ve kelepçeler gibi daha küçük cihazlar da var. Ancak buna, hayatı kolaylaÅŸtırmak için elektrikli çivi çakma makineleri, kırlangıç ​​aparatları, jet aletleri ve daha fazlasını ekleyebilirsiniz.


Tüm temel bilgileri içeren iyi organize edilmiş bir atölye çalışması, çalışmanın ideal yoludur. Belki de ilk büyük projeniz, daha birçok projeye temel oluşturacak tezgahı inşa etmek olabilir.