Araba Taşıma Şirketleriyle Çalışırken 5 Harika İpucu


Anahtar Kelimeler:

araba taşımacılığı,araba taşıma şirketleri,taşıma arabası,araba taşıma hizmetleri



Makale Gövdesi:

Demek hep hayalini kurduğunuz arabayı sonunda satın aldınız. Tek sorun, anlaşmanın ülkenin diğer köşesinde yapılmış olması. Pekala, bunu bir sorun olarak görmenize gerek yok, çünkü arabanızı herhangi bir noktadan diğerine taşımanıza yardımcı olan birçok araba taşıma hizmeti var. Araba taşıma hizmetleri konusunda net değilseniz ve rahatsızsanız, aşağıdaki ipuçları araba taşıma şirketinizle daha iyi anlaşmanıza yardımcı olabilir.


Maliyet Faktörü


Araba nakliyecisine sormanız gereken ilk soru şudur: Araba taşımacılığının toplam maliyeti ne olacak? Burada bazı ödevler yapmanız ve fiyatları karşılaştırabilmeniz için birkaç otomobil nakliye şirketinden teklif istemeniz gerekiyor. Arabanızı taşımanın maliyeti genellikle, araba taşıma şirketine sağlamanız gereken aşağıdaki bilgiler temelinde hesaplanır:


* Menşe ve varış noktaları


* Taşınacak aracın cinsi


* Ayrılış tarihi


* Kapıdan kapıya veya terminalden terminale vb. istediğiniz taşıma hizmeti türü.


Ödeme Şekli


Ödeme yöntemi hakkında bilgi alınız. Oto taşıma şirketlerinin çoğu tam bir ön ödeme talep etmeyecek, ancak diğerleri toplam taşıma maliyetinin %25'ini aşmaması gereken bir depozito ücreti talep edebilir. Nakit veya çek genellikle kabul edilir, ancak kredi kartı ödemesi durumunda %2 ila %3 arasında bir ek ücret ödemeniz gerekebilir.


Sözleşmeyi Ayrıntılı Olarak İnceleyin


Araba taşıyıcısının sözlü vaatlerine uymayın ve her şeyi kağıda siyah beyaz olarak koyduğunuzdan emin olun. Firmanın belirli bir süre içerisinde aracınızı teslim edememesi durumunda ödemesi gereken cezalara ilişkin bir madde olduğundan emin olun. Aynı şekilde belirli bir süre sonunda sözleşmeyi iptal etmeniz durumunda da bir miktar ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz. Ancak bu 250 doları geçmemelidir.


Sigorta hakkında bilgi alın


Aracınız, araç nakliyecisi tarafından her türlü hasara karşı sigortalanmalıdır. Bu sigortanın bir nüshasını talep edin ve sigortanın birincil mi yoksa ikincil mi olduğunu önceden öğrenin. Taşıma sırasında herhangi bir hasar meydana gelirse, hasarın ödenmesinden araç sigorta sağlayıcınız sorumlu olacaktır. Ancak, arabanın içine herhangi bir kişisel eşya koyarsanız, araba nakliye şirketi bunların hasar görmesinden veya çalınmasından sorumlu olmayacaktır.


Teslimat Zamanında İyice Kontrol Edin


Aracınızı teslim alırken bu kadar acele etmeyin ve herhangi bir hasar olup olmadığı konusunda dikkatli ve yavaş bir şekilde aracınızı kontrol ettiğinizden emin olun. Aracın tavanı ve tamponları gibi aracın durumuna ek olarak kilometreyi de not edin. Hasar örnekleri nadirdir; yine de bulursanız, tüm hasarların bir listesini yapın ve sürücünün imzasını alın.