Pahalı Araba Tamirlerinden Kaçınmak İçin 6 Basit Adım


Makale Gövdesi:

Çoğu zaman, bir araba tamirhanesini ziyaret etmek, diş hekiminizi ziyaret etmekten bile daha acı verici olabilir. Belki fiziksel acı vardır, ancak bazı araba tamirleri cüzdanınızı oldukça boş hissetmenize ve ağzınızda kötü bir tat bırakmanıza neden olabilir. Pahalı onarımlardan kaçınmanın en iyi yolu, aracınızı mümkün olan en iyi durumda tutacak önleyici adımlar atmaktır.


Yapmanız gereken ilk şey, kullanım kılavuzunda belirtilen bakım programını takip etmektir. En iyisi her zaman üretici tarafından önerilendir ve bu yönergelere uymazsanız, gelecekteki onarımlar için garantiniz geçersiz olabilir. Sıvıları, filtreleri ve bujileri daima araç üreticisinin önerdiği şekilde değiştirdiğinizden emin olun.


Motor yağınızı, belirli sorunları önlemeye yardımcı olabilecek ve ayrıca aracınızın performansını iyileştirebilecek yüksek performanslı sentetik bir yağa yükseltin.


Daima lastiklerinizin uygun şekilde şişirildiğinden emin olun. Bu özellikle önemlidir, çünkü çok az veya çok fazla havası olan lastikler aşırı aşınmaya ve patlamaya neden olabilir. Benzin pompasına yapılan her ziyarette genellikle lastik basıncının kontrol edilmesi önerilir. Bu çok fazla gibi görünse de, lastiklerinizi mümkün olan en iyi durumda tuttuğunuz için üzülmeyeceksiniz. Hem güvenlik hem de yeni lastiklerin maliyeti nedeniyle bu alıştırma buna değer.


Arabanızda olağandışı sesler fark ederseniz, bilgi için kullanıcı el kitabınıza bakın. Oldukça sık, sesler tamamen normaldir ve endişeye gerek yoktur. Kullanım kılavuzunuz, araba tamirhanesini ziyaret etmenin gerekli olup olmadığını size bildirecektir.


Arabanızı tamir için götürmeniz gerekiyorsa, saygın bir şirketle çalıştığınızdan emin olun. Yerel Better Business Bureau'ya danışın ve ailenizden veya arkadaşlarınızdan tavsiye isteyin.


Onarımlara başlama zamanı geldiğinde, yazılı olarak bir tahmin alın. Kaliteli bir tamir atölyesi bu bilgiyi sağlayabilecek ve ayrıca onarımların tahminde belirtildiği gibi belirli bir dolar tutarının %10'unu geçmeyeceği konusunda sizi temin edebilmelidir.


Yukarıda bahsedilen adımlar, arabanızın sorunsuz çalışmasına yardımcı olacak ve ayrıca cüzdanınızda fazladan para tutabilir. Bu günlerde benzin fiyatlarının maliyeti ile birlikte birkaç dolar daha gidebilir.