ATV Vinci Kullanırken Almanız Gereken 6 Önlem




Makale Gövdesi:

ATV'leri kullanırken vinçler çok önemli bir rol oynar. ATV tutkunlarının vazgeçilmezi oldular. ATV'lerde, kamyonlarda ve römorklarda yaygın olarak kullanılırlar. Farklı amaçlar için kullanılabilecek vinç türleri olduğundan, vincin sağlamlığı ve türü kullanıcının ihtiyacına bağlıdır.


a - ATV vinçleri: ATV vinçleri, seyir sırasında derin çamur çukuruna girmek gibi tehlikeli durumlardan kurtulmalarında çok yardımcı olduğu için ATV meraklıları için hayat kurtarıcı bir ekipman olduğunu kanıtladı. ATV'lerin son modellerinde vinç, ATV'nin önüne veya arkasına monte edilebilmekte ve ihtiyaca göre önden arkaya kaydırılabilmektedir.


Güçleri açısından çok çeşitli ATV vinçleri vardır, ancak seçimi ATV'nin işleyişine ve boyutuna bağlıdır. ATV meraklılarının ATV'lerinde ATV vinç bulundurmaları her zaman tavsiye edilir.


b - Kamyon vinçleri: Eskiden çekiciler vinçlere sahip olmak için kullanılıyordu ancak şimdiki senaryoda vinçler dörtte üçü ve bir tonluk kamyonlarda mevcut. Daha önce kullanılan vinçler elle çalıştırılan vinçler iken, günümüzde kullanılan vinçler elektrikli vinçlerdir.


Bu elektrikli vinçlerin çalışması uzaktan kumandalıdır ve kamyonun aküsüne bağlanmıştır. Kamyonların engebeli arazilerde kayması ve kayması gibi tehlikeli durumlarda çok yardımcı oldukları kanıtlanmıştır. F-350 gibi büyük kamyonlar güçlü bir vinç gerektiriyor ve yaklaşık 12.000 pounda mal oluyor.


c - Römorklarda ayrıca elektronik veya elle çalıştırılabilen vinçler mevcuttur. Bu römork vinçleri, çoğu tekne römorkunda yaygın olarak bulunur. Geçtiğimiz yıllarda, teknelerde, yerine sabitlemek için onu römorka çekmek için elle kranklı römork vinci kullanıldı.


Ancak son teknolojinin gelişmesiyle birlikte treyler vinçleri elektrik akımının etkisi altında çalışmakta ve mukavemet açısından geniş bir yelpazede bulunmaktadır. Bu elektrikli vinçler, tek bir düğmeyi yukarı iterek tekneyi treyler üzerine çeker, bu da elle çalıştırılan vinçlerin kullanımına kıyasla tekneleri yüklemek ve boşaltmak için kolay ve konforlu bir yöntemdir.


Vinç Nasıl Monte Edilir


Vincin bir ATV'ye veya bir römorka mükemmel şekilde monte edildiğinden daima emin olmalısınız. Kusursuz bir montaj için, kamyonun tamponuna monte edilebildiği ve hatta değiştirilebildiği için her zaman bir vinç tamponu bulundurulması tavsiye edilir.


Bu sayede vinç, vinç tamponunun içine takıldıktan sonra hırsızlığa veya herhangi bir hasara karşı güvenlik kazanmış olacaktır. Vinç tamponu kullanımı aracınıza uymadığı sürece aracı hiçbir şekilde etkilemeyecektir. İhtiyacınıza göre uygun ve en iyi vinç ve vinç tamponunu seçerken kamyon aksesuar mağazasından yardım alabilirsiniz.


ATV Vinç Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gereken Önlemler


Vinçlerin kullanımı çok kolay olsa da, bunları kullanırken her zaman aşağıdaki önlemleri dikkate almanız önerilir:


a - Metal kabloyu kullanırken ellerinizi kesebileceğinden daima dikkatli olmalısınız.

b - Vinç kullanırken her zaman deri eldiven taşımanız tavsiye edilir.

c - Herhangi bir yaralanmayı önlemek için bol kıyafetleri daima vinçlerden uzak tutmalısınız.

d - Vinci kaldırma aracı olarak kullanmamanız her zaman önerilir çünkü bu kendinize ve ATV'nize zarar verme olasılığını artıracaktır.

e - Kablo koptuğunda asla üzerinden geçmemelisiniz.

f - Her zaman vincin akünüzü boşaltmamasına dikkat etmelisiniz.


Bu nedenle, maceralı gezilerinizde vinçleri güvenli bir şekilde kullanmak gerçekten yardımcı olabilir.