Kullanılmış Bir Arabayı Kontrol Etmenin 5 Pratik Yolu


Anahtar Kelimeler:

araba, otomobil, otomobil, araç



Makale Gövdesi:

Başlangıcından bu yana, kullanılmış araba pazarı, son birkaç yıldır beklenmedik bir oranda aniden yükseldi. Aslında, anketler, kullanılmış araba satın alan insan sayısının, yeni araba satın alan insan sayısına kıyasla neredeyse üç katına çıktığını gösteriyor.


Bu nedenle birçok insan kullanılmış araba satın almaya cezbediyor çünkü araba satın alma endüstrisinde yavaş yavaş bir trend haline geliyor.


Ancak bu, alıcıların sadece kullanılmış araba seçme sürecini kabul edecekleri anlamına gelmez. Bu nedenle, anlaşmanın kapanmasından önce arabayı kontrol etmenin yollarını not almak önemlidir.


Bu nedenle, kullanılmış bir arabanın durumunu kontrol etmenin farklı yollarını bilmek isteyenler için bazı ipuçları:


1. Test sürüşü


Aracın durumunu kontrol etmenin bir test sürüşü yapmaktan daha iyi bir yolu yoktur. Bu şekilde, alıcı arabanın gerçek durumunu ve frenler, gaz pedalı gibi parçalarının gerçek durumunu öğrenebilecektir.


Ayrıca, alıcı, test sürüşü kısa bir yolculuk olsa bile, kullanılmış arabada bazı "tıkırtılar" ve tıkırtılar olup olmadığını hemen tespit edebilecektir.


2. KiÅŸisel muayene


Test sürüşünün yanı sıra, alıcının vücut makyajının ayrıntılarını ve durumunu bizzat incelemesi de önemlidir.


Bu şekilde, alıcı herhangi bir paslanma ve hasar belirtisi, lastiklerin durumu, yağ sızıntısı vb. tespit edebilecektir.


3. Kilometre kontrolü


Genellikle, ortalama bir kullanıcı veya sürücü yılda 12.000 ila 15.000 mil tüketecektir. Bu sayede alıcı, aracın kilometresine bakarak aracın yaklaşık yaşını öğrenebilecektir.


4. Mekanik kontrol


Satın almadan önce kullanılmış bir arabanın durumunu kontrol etmenin bir başka yolu da bir tamirciden yardım istemektir. Bu, alıcıya bazı masraflara mal olabilir, ancak para kesinlikle iyi bir amaç için harcanacaktır. Tamirci, belirli bir arabanın durumunu teknik ve profesyonel olarak anında değerlendirebilecek en iyi kişidir.


5. CARFAX Raporu


Arabanın geçmişini bilmek de arabanın gerçek durumunu bilmenin en iyi yollarından biridir. Bu nedenle, alıcının kullanılmış arabanın geçmişinin tüm ayrıntılarını bilmek için CARFAX raporunun yardımını alması önemlidir.


Doğru adımları atın ve satın alma işleminizi araştırın. Bunu yapmak, mutlu bir araba satın alma deneyimini garanti edecektir.