Tüm Sürücülerin Bilmesi Gereken 5 Güvenlik İpucu




Makale Gövdesi:

2000 nüfus sayımına göre, her gün 112 milyondan fazla insan işe gitmek için araba kullanıyor veya ortak araba kullanıyor.


Tüm bu insanlar yoldayken, sürücülerin varış noktalarına güvenli bir şekilde varmalarını sağlamak için her türlü önlemi almaları gerekir. İşte seyahatlerinizde dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları.


* Aracınızın bakımını uygun şekilde yapın. Aracınızın kullanım kılavuzunda bulunan önerilen servis aralıklarına uyun, hortumları ve kayışları her zaman izleyin ve filtreleri, bujileri ve sıvıları kontrol edin. Ayrıca lastiklerin uygun şekilde şişirildiğinden ve gaz seviyelerinin yeterli olduğundan emin olun.


* Acil durum çantası taşıyın. İlk yardım çantası ve akü takviye kabloları gibi standartlara ek olarak, aracınızın acil durum kitine Autolite TriGlo güvenlik ışığını eklemeyi düşünün. Dört adet AA pille çalışan bu kompakt ışık iki amaca hizmet eder: Bir el feneri gibi parlar ve bir parlama gibi uyarı verir. Üçgen şeklindeki TriGlo ışığı, parlak bir spot ışığı olarak veya karşıdan gelen trafiği bir sürücünün varlığı konusunda uyarmak için yanıp sönen bir güvenlik üçgeni olarak kullanılabilir.


* Kemer bağlamak. Kucak ve omuz kemerleri doğru kullanıldığında, ön koltuktaki yolcuların ölümcül yaralanma riskini yüzde 45 ve orta ila kritik yaralanma riskini yüzde 50 azaltır.


* Rotanızı bilin. Yola çıkmadan önce, rotanızın haritasını çıkarmak için zaman ayırın. AAA gibi motor kulüpleri, otomobil yolcularına varış noktalarına haritalar ve ayrıntılı yol tarifleri sağlar. Bu koşulların sürüşünüzü etkilemesi durumunda alternatif planlar yapabilmeniz için rotanız boyunca trafik, inşaat ve hava durumu uyarılarından haberdar olun.


* Sürücünün dikkatinin dağılmasını azaltın. Trafik, inşaat ve dikkatsiz sürücüler kontrolünüz dışında dikkat dağıtıcı unsurlardır. Ancak aracınızın içindeki dikkat dağıtıcı unsurları azaltarak kaza riskini azaltabilirsiniz.


Örneğin, yolcularınız tarafından kullanılan tavan ışıklarının parlamasını önlemek için Autolite SpotGlo emniyet kemeri ışık kaynağı gibi bir ürünü düşünün. Bu kompakt, pille çalışan gömme ışık, yolcunun emniyet kemerine kolayca takılır ve istenen konumlandırma için kayış üzerinde yumuşak bir şekilde kayar. Sürücünün dikkatini dağıtmadan, güçlü bir LED ışık kaynağını yolcuların ihtiyaç duyduğu yere yönlendirir.


Nereye gidiyor olursanız olun, varış noktanıza güvenli bir şekilde varmak için bu önerileri dikkate alın. Mutlu yolculuklar! - NU