Eyalet Hükümetlerinin Tartıştığı Sürdürülebilir Enerji Politikaları


yakıt maliyetleri, gaz fiyatları, enerji politikası



Makale Gövdesi:

Enerji kullanımı sıcak konu haline geldi. Gaz ve ev ısıtma yağı fiyatları statosfere tırmanırken, birçok insan rahatlama için dua ediyor. Devlet bu kolaylığı sağlayacak mı?


Son Birlik Durumu konuşmasında Başkan Bush, ABD'nin "petrol bağımlısı" olduğunu ilan etti. Pek çok insan bunun Bush yönetiminin 21. yüzyılda ışıkları nasıl açık tutacağımız ve arabaları nasıl çalıştıracağımız konularına yönelik yeni bir baskıya işaret ettiğini düşündü. Ne yazık ki, bu umutlar konuşmanın ardından yeni bir girişim veya program fiilen harekete geçirilmediğinde büyük ölçüde boşa çıktı.


Petrole olan "bağımlılığımıza" federal hükümetin yavaş ya da varolmayan tepkisine sabırsız olan birçok eyalet milletvekili, işleri kendi ellerine almaya başladı.


Birçoğu sözde Demokratik "mavi" eyaletlerden gelen eyalet milletvekilleri, elektrik santrali ve araba emisyonları için düzenlemeleri geçirmeye başladılar. Ayrıca rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir tekniklerle yaratılacak bir miktar enerjiye ihtiyaç duyuyorlar. Ev aletleri için enerji verimliliği gereksinimleri de tartışılıyor.


Şimdiye kadar, federal hükümet, eyalet yasama organlarının çevresel kaygılar konusundaki gevşekliği almasına izin vermekten mutlu oldu. Şu anda federal Enerji ve Doğal Kaynaklar Komitesi başkanı olan Senatör Pete Domenici (R-N.M.), "Devletlerin dahil olmasında yanlış bir şey görmüyorum" dedi.


Bazıları eyalet düzenlemelerinin sera gazı emisyonları üzerinde ulusal düzeyde bir etkisi olmayacağını savunurken, diğerleri gereksinimlerin yeterli eyalette yasalaşması halinde önemli bir etki olacağını söylüyor. Ve görünüşe göre, küresel ısınma durma noktasına gelmemiş olsa bile, devletlerin bir etkisi var. Birkaç üretici, her eyalet için ürünleri özelleştirmek zorunda kalmamak için ülke çapında yeni düzenlemeler benimsemiştir.


Connecticut Çevre Koruma Departmanı komiseri Gina McCarthy, "Federal hükümeti harekete geçiremezsek, elimizden gelen her şekilde harekete geçmeliyiz" dedi.


Umalım ki tüm bunlar tüketiciler için daha iyi fiyatlara dönüşsün.