Ele Geçirilmiş ve Geri Alınmış Arabaları Satın Almak İçin 3 İpucu




Makale Gövdesi:

Ele geçirilen ve geri alınan arabalar hakkındaki algınız nedir? Çok fazla insan için, el konulan ve geri alınan arabalar belirli bir damgaya sahiptir ve bunların hepsinin hırpalanmış ve berelenmiş araçlar olduğunu düşünme eğilimindedir. Hiçbir şey gerçeklerden daha uzak olamazdı. Bu araçların çoğu en iyi durumda ve aslında ikinci el bayilerin sattığı araçların aynısı.


El konulan ve geri alınan arabalar, öncelikle devlet kurumlarının ve özel finans kurumlarının üzerinde hak iddia ettiği arabalardır. Devlet kurumları, suç faaliyetinde kullanılmışsa veya orijinal sahibi tarafından geri alınmamış, kurtarılmış bir çalıntı araç olsa bile, genellikle bir araç üzerinde hak talebinde bulunur. Mali kurumlar, sahibinin aylık ödemelerini yapmadığı araçlar üzerinde hak iddia ediyor. Bu araçlar, tahmin edebileceğiniz gibi, genellikle hala en iyi durumda ve bazen neredeyse yepyeni.


Bu el konulan ve geri alınan arabalar kadar iyi bir anlaşma olsa da, dikkat etmeniz gereken bazı tuzaklar var. Kaliteli bir yeniden sahip olunan araba bulmanıza ve satın almanıza yardımcı olacak üç paha biçilmez ipucu:


- Ödevini yap…


Öncelikle ilgilendiğiniz arabalarla ilgili ödevinizi yapmalısınız. Hem sıfır hem de ikinci el için ne kadar alabileceğinizi tam olarak bildiğinizden emin olun. İkinci olarak, iade edilen arabayı satın aldığınız şirketle ilgili ödevinizi yapın. Bir müzayededeyse, kimlik bilgilerini kontrol ettiğinizden ve aslında geri alınmış arabalar sattıklarından emin olun. El konulan ve geri alınan arabaları sattığını iddia eden birçok şirket, bu iddiaları yalnızca sizi ön kapılarından veya web sitelerine sokmak için yapıyor.


- Onları bulmak iÅŸin yarısı…


Uygun şekilde ele geçirilmiş ve geri alınmış arabaları bulmak muhtemelen en büyük zorluktur. ABD'de satılan tüm el konulan araçların bir veritabanını tutan ve koruyan bazı iyi web siteleri var. Bu web servislerinin sadece bir kısmı çeşitli ajanslara ve müzayede evlerine bağlıdır. Yalnızca aracı görevi gören web sitelerine dikkat edin - belirli araçları ve konumlarını aramanıza olanak sağlayacak veritabanlarına doğrudan erişim sağladığınızdan emin olun. En iyi fırsatları bulmak, aradığınız web sitesinin kalitesi ve veri tabanlarıyla ilgilidir. Bazı bayiler, uygun fiyatlı arabaları sattığını iddia ediyor, ancak bu genellikle satın almanız için sadece bir teşviktir. Bunun yerine kaynağa gidin. Gidin ve bayilerin satın aldığı yerden satın alın. Gerçek fırsatları burada bulacaksınız.


- Müzayede şımarık olun…


Bu inanılmaz fiyata hayalinizdeki aracı bulduÄŸunuzda, özellikle açık artırmalarda, yine de dikkatli olmanız gerekir. Arabalar ve motorlarla aranız pek iyi deÄŸilse, size eÅŸlik edecek birine sorun. Ä°hale baÅŸlamadan önce aracı iyice kontrol edin. Müzayede araçları 'olduÄŸu gibi' satılmaktadır. Bir üçüncü taraf, araçları derecelendirir veya incelerse, özellikle çevrimiçi açık artırmalarda güvenilir olduklarından emin olun. Ve teklif verdiÄŸinizde… teklife kapılmayın. Fiyatınızı sabitleyin ve bunun üzerinde teklif vermeyin!


Gerçekten istediğiniz o arabayı karşılayamıyorsanız, o zaman el konan ve geri alınan arabalar tam da aradığınız şey olabilir. Bu hiçbir şekilde aşağı bir kaynak değildir. Bayiler ve toptancılar, uzun süredir el konulan bu müzayedelerden hisselerini satın alıyor. İnternet ile bu veritabanları genel halka açıktır ve bu harika kaynağa erişmek için artık herhangi bir özel "kişiye" ihtiyacınız yoktur. Uyanık olmanız ve gereken özeni göstermeniz koşuluyla, gerçekten yanlış gidemezsiniz.