Pazar parçaları açıklandıktan sonra


Makale Gövdesi:

Pasif bir alıcı için bunlar otomotiv pazarında kullanılan sıradan terimlerdir ancak titiz ve otomobili için en iyisini isteyen biri için bunlar oldukça önemlidir. Bunlardan hangisini alacağınıza karar vermek, tıpkı hangi arabayı alacağınıza karar vermek gibidir.


O.E.M. Üretilen Orijinal Ekipman anlamına gelir. Bu, OEM Ford parçalarının Ford'un kendisi tarafından üretildiği, Chevrolet parçalarının Chevrolet tarafından, Toyota parçalarının Toyota tarafından, BMW parçalarının BMW tarafından üretildiği anlamına gelir. O.E.S. ve OE de kullanılır; bunlar sırasıyla Temin Edilen Orijinal Ekipman ve Orijinal Ekipman anlamına gelir. Çoğu durumda OEM ve OES aynı anlama gelse de, OE daha genel olarak araçta orijinal ekipman olarak gelen herhangi bir parçayı ifade eder. Bazı OE otomobil parçaları ve bileşenleri aslında otomobil üreticisi tarafından yapılmaz, ancak otomobil üreticileri tarafından bir araç oluşturmak için satın alınır ve monte edilir.


“Satış sonrası otomobil parçaları” olarak anılanlar, orijinal otomobil üreticisi tarafından yapılmaz; ayrıca sadece bayide veya araç bayiden ayrıldıktan sonra satın alınır ve araca eklenir. Tasarım ve iÅŸlev açısından, satış sonrası ürünler, otomobilin çalışmaya devam edebilmesi için öncelikle hasarlı bir orijinal parçayı deÄŸiÅŸtirmek için kullanıldığından, stok otomobil parçalarıyla neredeyse aynıdır. Ancak aracınız için yedek parçalara ihtiyacınız varsa, O.E.M. veya satış sonrası otomobil parçaları. Satış sonrası otomobil parçalarının çok sayıda kaynağı vardır. Otomobil Parçaları Ä°ndirimi gibi maÄŸazalar, neredeyse tüm marka ve modeller için size çok çeÅŸitli parçalar sunar.


Bazı otomobiller, özellikle de temel modeller tam donanımlı değildir, bu nedenle kullanıcılar daha sonra sadece satış sonrası parçalar ekler. Örneğin eski bir Toyota Corolla satın aldıysanız, satış sonrası Toyota sis farları, Toyota spoyler, Toyota sinyal lambası veya Toyota aynaları ekleyebilirsiniz. Satış sonrası ürünler de aracınıza yepyeni bir görünüm kazandırmanıza yardımcı olabilir. Orijinal parçalarınız henüz hasar görmemiş veya yıpranmamış olsa bile, bunları Otomobil Parçaları İndirimi'nde bulunan Honda stop lambaları, Ford orta kapak, Chevrolet krom tampon ve Mercedes Benz Ön Kapak Çekme Halkası gibi özel olarak tasarlanmış satış sonrası otomobil parçaları ile değiştirebilir veya ekleyebilirsiniz.


Meraklılar ise özel parçaları ve özel ekipmanları tercih edeceklerdir. Herhangi bir araç markasına, yılına ve modeline takılabilen evrensel uyumlu bir otomobil parçasına kıyasla, özel satış sonrası ürünler yalnızca belirli bir uygulamaya uyacak şekilde tasarlanmıştır. Özel parça örnekleri, Ford kaputunuz, Ford çamurluk ve Ford kapılarıdır. Özel donanımlar ise aracı daha şık, konforlu, kullanışlı ve daha güncel hale getirmek için tasarlanmıştır.


Çoğu otomobil kullanıcısı, OEM yedek parçalarından daha ucuz olduğu için satış sonrası ürünleri tercih eder. Orijinal ekipmanların yüksek standartlarını karşılamayan bazı satış sonrası otomobil parçaları olabileceği doğru olsa da, satış sonrası ürünlerin genellikle kalite ve stil açısından daha düşük olduğunu söylemek doğru değildir. Örneğin, Otomobil Parçaları İndirimi'nde satılan yedek parçalar, yüksek uluslararası standartlar tarafından zorunlu kılınan otomobil parçaları üreticileri tarafından yapılır.


Hangisi daha iyi, OEM mi yoksa satış sonrası yedek parça mı? Ürüne bağlıdır. Bazı OEM parçaları yeterince dayanıklı değilken, bunları değiştirmek için kullandığınız satış sonrası parçalar uzun yıllar dayanabilir. Hem aracınıza farklı bir görünüm kazandırmak hem de tasarruf etmek istiyorsanız yan sanayi ürünleri denemeye değer. Ancak, bu yedek parçaları güvenilir kaynaklardan aldığınızdan emin olun.