Araba Müzayedeleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey




Anahtar Kelimeler:

oto müzayedeleri, araba müzayedeleri



Makale Gövdesi:

Arabanızı bir müzayedede satın almak veya satmak, kendinizi neyin içine soktuğunuz hakkında hiçbir fikriniz yoksa, başınızı ağrıtabilir. Müzayedeler hakkında en sık sorulan soruların cevaplarını vereyim.


Müzayede nedir?


Bir müzayede, iş yapmanın ve karlı alışverişlerin ilk araçlarından biridir. Tarih kitapları geçmişte sanatın, toprağın, ekinlerin ve hatta insanların müzayedeyle satıldığını gösteriyor. Hey, Roma İmparatorluğu bile açık artırmayla satıldı.


Otomotiv Müzayedesi ne olacak?


Bir otomatik müzayede, araba satıcılarının arabalarını yeniden pazarlaması için ideal bir ortamdır. Bu, büyük paralar kazanmak ve beklediğiniz harika satışı elde etmek için mükemmel bir fırsat. Aracın gerçek piyasa değeri, bir araç bir müzayede bloğuna konulduğunda da belirlenir.


Arabaları pazarlamak için oto müzayedeleri var. Ana amacı, anlaşmayı hızlı ve doğru yapmaktır. Katılımcılara güvenlik ve bütünlük sunan tarafsız bir ticaret katı olarak hizmet eder. Ayrıca, çalışan sayısına, araba sayısına veya işgal ettikleri alanın büyüklüğüne bağlı olarak büyüklükleri de değişmektedir.


Otomatik açık artırmalar ayrıca onarım, yenileme, finansman, tahkim ve bir dizi başka hizmet gibi farklı hizmetler de sunabilir.


Otomatik açık artırmaya nasıl katılırım?


Çok sayıda müzayede evi bulunduğundan, arabanızı satın almak veya satmak için saygın bir müzayedeci seçin. Satmak veya satın almak istediğiniz arabanın türünü, coğrafi rahatlığı ve müzayede operatörlerinin sunduğu hizmetleri göz önünde bulundurarak, bu faktörler katılmak isteyeceğiniz müzayedeyi belirleyecektir.


Müzayedenin açık müzayede mi yoksa kapalı müzayede mi olduğuna da dikkat edin. Açık artırmalar, terimden de anlaşılacağı gibi, herhangi bir kayıtlı satıcıya açıktır. Müzayedelerin çoğu açıktır, ancak araç filoları, kiralık araçlar, geri alınan birimler veya özel bayi gönderileri gibi belirli araç türlerine göre uyarlanabilir. Kapalı bir açık artırma belirli katılımcılarla sınırlıdır.


Katılmak istediğiniz müzayede evlerinin web sitelerini de kontrol etmeniz tavsiye edilir. Müzayede turu talebinde bulunmak iyi bir fikirdir. Bu size tesislerini ve operasyonlarını inceleme şansı verecektir. Bu aynı zamanda ihale süreci, sunulan hizmetler ve arsayı incelerken aklınıza gelen diğer sorular gibi detayları sormak ve netleştirmek için de en iyi zamandır.


Hangi müzayede evine katılacağınıza karar verdikten sonra, gerekli evrak işlerini halledin ve bir kimlik kartı ve bir teklif verenin yaka kartına sahip olduğunuzdan emin olun. Satın alıyorsanız, belirli bir tarihte açık artırmaya çıkarılan araçların bilgisayarlı bir listesi, ticari gönderici ve benzeri bilgileri içeren "çalışma listesi"ne bakın. Ayrıca bir satış yeri park planı almak iyi bir fikirdir. Araçlar tipik olarak gruplandırılmıştır ve park yeri planı hangi şeride gideceğinizi bulmanıza yardımcı olacaktır.


'Taban fiyatı' nedir?


"Rezerv" veya "düşük" olarak da bilinen taban fiyat, satıcının istediÄŸi en düşük fiyattır. Bloktayken fiyat karşılanmazsa, satıcı satış giriÅŸiminde bulunmak için fiyatı düşürebilir. Taban fiyat hala karşılanmıyorsa, satıcı belirli bir süre içinde teklifini kabul ederse, araç teklif verenin aracı almayı kabul ettiÄŸi “iflirse” ye yerleÅŸtirilebilir.


Araçları nasıl değerlendiririm?


Genellikle açık artırmada satılan araçları değerlendirebileceğiniz satış öncesi incelemeler vardır. Her araçta, satıcının adı, aracın modeli, kilometre, çalışma numarası ve şerit atamaları gibi bilgilerin yayınlandığı bir ön cam işareti bulunur.


Bir ücret karşılığında, bazı müzayede evlerinde, motoru, klimayı, frenleri, şasiyi, şanzımanı ve arka tarafı kontrol etmek için müzayede mekaniğinin mevcut olduğu satış sonrası denetimler de mevcuttur.


Ayrıca, araçların hem alıcılarının hem de satıcılarının çıkarlarını koruyan ücretsiz tahkim hizmetlerinden yararlanmak akıllıca olacaktır. Geçerli bir kimlik ibraz ederseniz, satılan arabayı da test edebilirsiniz. tahkim bölümüne. Çoğu müzayede evinin test parkurları vardır, bu nedenle bu hizmetten yararlanın ve paranızın karşılığını aldığınızdan emin olun.


İhaleyi kazandıktan sonra ne olacak?


Alımlarınız tamamlandıktan sonra müzayede evinin ön ofisine giderek gerekli ödemeleri yaparak işlemlerinizi tamamlayın. Başlık daha sonra adınıza aktarılır. Satın aldığınız araç için kapı geçiş kartı verilecektir.


İnternet Müzayedeleri nedir?


Müzayede evleri, kendilerine sunulan mevcut teknolojiden yararlanmaktadır. Cyberlot'lar veya siber müzayedeler, satıcıların satmak istedikleri belirli araba hakkında fotoğraflar ve bilgiler de dahil olmak üzere araçlarını internette yayınlamalarına olanak tanır. Çoğu siber açık artırmanın sınırlı zaman dilimleri vardır.