Daha İyi Benzin Kilometresi İçin Bilmeniz Gereken Tüm Sırlar.




Makale Gövdesi:

Benzin fiyatlarındaki artıştan herkes etkileniyor. Benzin pompasındaki artan maliyet, birçok aileyi bütçelerini daraltmak zorunda bırakıyor. Pompadaki maliyetinizi düşürmenin bir yolu, yakıt tüketiminizi artırmaktır. Bu net bir çözüm gibi görünebilir, ancak gaz kilometresini iyileştirmenin yapılması kolay birkaç yolu vardır.


Gaz kilometresini artırmanın en iyi yollarından biri aracınızın bakımını yapmaktır. Lastiklerin uygun şekilde şişirildiğinden emin olun. Lastiklerinizde doğru miktarda basınca sahip olmak, yakıt tüketiminizi önemli ölçüde artırabilir. Yağınızı değiştirdiğinizde hava filtrenizin kontrol edildiğinden emin olun. Temiz bir hava filtresine sahip olmak da gaz kilometresini etkiler. Aracınızın bakımını düzgün bir şekilde yaptığınızdan emin olmak yalnızca yakıt tüketimini artırmakla kalmaz, aynı zamanda aracınızın ömrünü de uzatmaya yardımcı olur. Bütçelerini daha yakından izleyen insanlar, arabalarını daha uzun süre kullanma eğilimindedirler.


Gaz kilometresini artırmanın bir başka yolu da sürüş alışkanlıklarınızı izlemektir. Her sürücünün rutin olarak yaptığı ve yakıt tüketimini etkileyebilecek birkaç şey vardır. Bununla ilgili en çok yayınlanan ipucu hızınızı azaltmaktır. Hız sınırını sürerek, yakıt tüketiminizi büyük ölçüde artırabilirsiniz. Bu aynı zamanda sizin ve yoldaki diğer kişilerin güvenliğini de artırır. Şehirde araç kullanırken ani hızlanmalardan kaçınmaya çalışın.


Hızlı hızlanma, gaz kilometresini büyük ölçüde azaltır. Aşırı kırma da daha fazla gaz kullanır. Her galon gazdan en iyi şekilde yararlanmak için bunu yapmaktan kaçının. Aşırı mola veya mola vermek, genellikle genç sürücülerin güven eksikliği nedeniyle edindiği bir alışkanlıktır. Bunu genç şoförünüzle görüşmenizde fayda var.


Yeni bir araba pazarındaysanız ve mümkün olan en iyi gaz kilometresini elde etme konusunda endişeleniyorsanız, hibrit arabalardan birini düşünün. Benzin fiyatlarındaki artış nedeniyle seçim yapabileceğiniz daha fazla model var. Hibrit modellerin birçoğu son derece iyi gaz kilometre performansı elde ediyor. Hibrit otomobil, görünüm, kullanılabilirlik ve performans açısından gelişiyor. Yüksek benzin fiyatı, birçok üreticinin, tüketicilere daha iyi gaz kilometresi sağlamak için hibrit otomobil üretimini artırmasına neden oldu. Üretilen hibrit otomobil sayısındaki artış nedeniyle, artık bir tane satın alırken uğraşılacak bekleme listesi yok. Çoğu otomobil satıcısının showroom katında seçebilecekleri birkaç hibrit modeli vardır.


Benzin tüketimini artırmak için sürüş alışkanlıklarınızı değiştirmenin yanı sıra aracınızla yaptığınız yolculuk sayısını da azaltabilirsiniz. Kısa bir mesafe gidiyorsanız, yürümeyi veya bisiklete binmeyi düşünün. Mümkün olduğu kadar çok işi tek bir yolculuğa dahil etmeye çalışın, böylece kat ettiğiniz milleri azaltabilirsiniz. Alışkanlıklardaki küçük değişiklikler, gaz kilometre performansını artırarak pompada para tasarrufu sağlayabilir.