İNANILMAZ UWB özellikli Araç Güvenlik Sistemi Ortaya Çıktı !!


Makale Gövdesi:

Araçların birbirleriyle “konuÅŸtuÄŸu” ve çarpışma oranını büyük ölçüde azalttığı gerçek zamanlı araç hızı izleme özelliÄŸine sahip bir dünya hayal edin. UWB Teknolojisi ile artık mümkün !!


Ultra Geniş Bant (UWB) teknolojisi ile araçlar, araç hızını gerçek zamanlı olarak izleyebilir ve olası bir tehlike anında güvenlik mekanizmalarını otomatik olarak tetikleyerek güvenliği artırır. Hedef kullanıcılar yol kullanıcıları, otomobil şirketleri ve devlettir. bu


sistem mevcut sisteme sorunsuz bir şekilde entegre edilebilir ve ek bir kullanıcı müdahalesi gerekmez. Hem verici hem de alıcıyı üzerinde bulundurarak çalışır.


belirli bir araç ve ön nesnelerden yansıma yoluyla hızı analiz edin ve güvenlik mekanizmalarını tetiklemeye ihtiyaç olup olmadığını belirleyin. Bu sistem sayesinde araç kullanıcıları aracın güvenliğinden emin olabilmekte ve bu sayede araçtaki güvenlerini artırabilmektedir.


onların araçları ve araba şirketleri. Halihazırda, Volvo'nun radar sensörü ile donatılmış ve hızı izleyerek otomatik frenlemenin gerekli olup olmadığına karar veren ikame ürünleri mevcuttur. Bununla birlikte, UWB aynı zamanda hesaba katılması gereken bir güçtür.


ve UWB teknolojisinin avantajları şunlardır:


İlk olarak, performans açısından bir avantaj olacaktır. UWB'nin minimum 100 Mbps hızı ve 500 Mbps'ye varan potansiyeli göz önüne alındığında, daha iyi anlık izleme ve dolayısıyla yaşam ve ölüm arasındaki belirleyici faktör olacak güvenlik mekanizmalarının daha iyi tetiklenmesi olabilir. Mevcut ürünler, UWB teknolojisi ile daha hızlı veri işleme hızı nedeniyle UWB ile mümkün olabilecek toplam çarpışmadan kaçınma yeteneğine sahip değildir.



İkinci olarak, mevcut çarpışmadan kaçınma ürünleri çoğunlukla hava koşullarına, yol yüzeyi koşullarına ve çevrede mevcut olan parazit miktarına büyük ölçüde bağlı olan dalga radarı, lazer veya kızılötesi spektroskopiyi kullanır. UWB'nin aslında çok parçalı girişim varlığında daha iyi çalıştığı ve hava koşullarından bağımsız olduğu keşfedildiği için Ultra Geniş Bant (UWB) açık bir avantaj elde eder.



Üçüncüsü, UWB teknolojisi mevcut teknolojilerle uyum sağlayabilir ve düşük güç tüketimi göz önüne alındığında, daha az sistem karmaşıklığı ve kurulum için daha düşük maliyetler gerektirir. Bu nedenle UWB, düşük yatırım maliyetleri ile değer yaratır.


Dördüncüsü, UWB, müşterilerine aracını her kullandıklarında araçlarının güvenliği konusunda güvence vererek değer yaratır. UWB kullanan yol kullanıcıları, araçlarına ve otomobil şirketlerine daha fazla güven duyacak ve daha fazla talep yaratacaktır.


Bununla birlikte, zorluklar mevcuttur ve bunlardan biri, mevcut radyo iletişim hizmetlerine müdahale etmemesini veya kesintiye uğratmamasını sağlama ihtiyacıdır. Bu nedenle, bir takım teknik


UWB cihazlarının spesifikasyonları ve çalışma koşulları, Avrupa Elektronik Haberleşme Komitesi tarafından belirlenenler gibi uluslararası standartlarla uyumlu olacak şekilde tanımlanmıştır.


Sonuç olarak, UWB teknolojisini bekleyen bazı zorluklar olsa da, yine de çok umut verici bir teknolojidir ve yakın gelecekte yaşamlarımızda devrim yaratmaya şimdiden hazırdır.