Araba Kullanmanın Alternatif Yolları




Makale Gövdesi:

Benzin fiyatları yükselmeye devam ettikçe, her ay bütçenizden daha fazla para kaybettiğinizi görebilirsiniz. Gaz fiyatları, hisse senetleri gibi tahmin edilemez. Fiyatlar her ay artacak mı yoksa düşecek mi bilmiyorsunuz. Bu, gaz giderlerinizi bütçelemeyi son derece zorlaştırır.


Pek çok insan, kendi kendine araba kullanmak yerine seyahat etmenin birçok alternatif yolu olduğunun farkında değil. Aydan aya bütçenizle sıkı sıkıya bağlıysanız, bu çok fazla gaz parasını azaltabilir. Her ay bu tekniklerden birkaçını uygulasanız bile, beklediğinizden daha fazla tasarruf ettiğinizi görebilirsiniz.


Toplu taşıma


Büyük bir şehirde veya yakınında yaşıyorsanız, bir tür toplu taşıma aracına sahip olmalıdır. Planlama için şehrinizin toplu taşıma web sitesine bakın. İster işe, ister markete gitmeniz gerekse de, sizi oraya genellikle bir otobüs götürür. Bu alternatif seyahat yönteminin tek dezavantajı, öylece kalkıp gidememenizdir. Otobüsün gelmesini ve ayrılmasını beklemek zorunda kalacaksınız. Toplu taşıma son derece ucuz olabilir, özellikle de yıllık geçiş kartı alırsanız.


araba paylaşımı


Yakınlarda yaşayan işte, okulda vb. bazı insanları zaten tanıyorsanız, bir araba paylaşımı programı oluşturabilirsiniz. Çoğu zaman insanlar bir hafta araba kullanmayı tercih ederken diğeri bir sonraki hafta araba sürmeyi seçer. Bu, yakıt maliyetlerinizi neredeyse yarı yarıya azaltır! Eyaletinizin bir park ve sürüş programı sunup sunmadığını da kontrol ettiğinizden emin olun. Burası, senin gibi araba paylaşımı yapmak isteyen diğer insanlarla buluşabileceğin yer. Karayolları boyunca park edebileceğiniz ve buluşabileceğiniz belirlenmiş alanlar var.


Egzersiz yapmak!


Egzersiz ne olursa olsun iyidir ve bir şehrin yakınında yaşıyorsanız, bisikletinize atlayın veya sadece mağazaya doğru yürüyün. Her yere yürüyemeyeceğini bildiğimiz halde, evinize yaklaşık bir ila iki mil yakın olan bölgelere yürümek her zaman güvenlidir. Bu, siz marketten çıkarken havanın değişmemesini ve sizi dışarı atmamasını sağlar.

Bisiklet de bir başka harika ulaşım yöntemidir. Çok fazla kaldırımı olan bir şehrin yakınında yaşıyorsanız, bu bisiklet yolculuğunu çok daha güvenli ve kolay hale getirebilir. Artık kışın bisiklete binemeyeceğinizi biliyoruz, ancak daha sıcak aylarda bundan faydalandığınızdan emin olun!


Birçok insan oturup maliyetleri azaltmanın yollarını düşünmez. Yukarıda belirtilen konuların yanı sıra, boş zamanlarınızda sürüşünüzü her zaman azaltabilirsiniz. Haftada üç kez mağazaya gitmek yerine, oraya haftada yalnızca bir kez gidin. Ayrıca aracınızın bakımının düzgün yapıldığından ve kilometreden nasıl tasarruf edeceğinizi bildiğinizden emin olun.


Yakıttan tasarruf etmenin birçok yolu vardır ve bunları gerçekleştirmek size kalmıştır. Denemek için motivasyonunuz veya bağlılığınız yoksa, benzinle asla tasarruf edemezsiniz!