Yaşlanan Sürücüler ve Otomotiv Sigortası




Makale Gövdesi:

Yaşlanmakta olan bir sürücüyseniz, bu, otomotiv sigortası eksikliğiyle karşı karşıya olan bir sürücü olduğunuz anlamına gelmez. Tam tersine, yaşlanan bir sürücüyseniz, otomotiv sigortalarında indirimlerle karşı karşıya kalabilirsiniz.


Sigortalı olduğunuz otomotiv sigorta şirketine bağlı olarak çeşitli indirimlerden yararlanabilirsiniz. Örneğin, birden fazla sigorta türünde uzmanlaşmış birçok sigorta şirketi, kendilerinden birden fazla sigorta poliçesi satın alan sigortalılara indirim yapacaktır. Birçok kişi hem otomotiv sigorta poliçelerini hem de ev sahibi sigorta poliçelerini aynı sigorta şirketi aracılığıyla satın almayı tercih ediyor ve bu da primlerde indirime neden oluyor.


Bazı sigorta ÅŸirketleri ayrıca, iyi sürüş siciline sahip yaÅŸlanan sürücülere ve çeÅŸitli nedenlerle indirimler sunar. Uzun yıllardır araç kullanan belirli yaÅŸlardaki, genellikle 50 yaÅŸ ve üzerindeki sürücüler, özellikle iyi sürüş kayıtları varsa, yeni sürücülere göre daha az riskli olarak görülür. YaÅŸlanan sürücüler daha sorumlu olarak görülüyor. Ayrıca, yaÅŸlanan sürücülerin genç sürücüler gibi “keyif sürmeye” gitme olasılıkları daha düşüktür, bu da onları trafik kazaları ve ihlaller için daha az risk altına sokar.


İndirim arayan yaşlanan sürücüler, diğer sürücülerle aynı ipuçlarını izlemelidir. Güvenli bir araba sürün, güvenli bir yere park edin ve hırsızlığa karşı güvenlik bileşenlerine sahip olduğundan emin olun. Trafik ihlallerini ve kazaları, yoksa en aza indirin ve yılda gereğinden fazla kilometre yapmamaya çalışın.


Hatta bazı otomotiv sigorta şirketleri, sigorta şirketlerinin sağladığı veya başka bir şirketle katıldığı sürüş programlarına katılan yaşlanan sürücülere indirim bile sunuyor. Bu sürüş programları, sürüş becerilerini yenilemek ve keskinleştirmek ve aynı zamanda defansif sürüş taktiklerini eski haline getirmek için tasarlanmıştır.


Bu nedenle, bir dahaki sefere yaşlanan bir sürücü olduğunuz için otomotiv sigortası için endişeleniyorsanız, durun!