Hibrit Arabalar Hakkında Her Şey




Makale Gövdesi:

Çevre sorunları hiçbir zaman bugünkü kadar gündemde olmadı. Tüketiciler çevre konusunda çok daha bilinçli hale geliyor ve şirketler onları yatıştırmak için çabalıyor. Bu aynı zamanda otomobil şirketleri için de geçerlidir ve bu eğilim hibrit otomobillerin gelişmesine yol açmıştır.


Adından da anlaşılacağı gibi, hibrit otomobiller tam da budur - hibrit. Belirli bir tahrik tipi veya yakıt sistemi üzerinde çalışmazlar. Bunun yerine, hibrit arabalar tipik olarak en az iki tahrik sistemi kullanabilir. Birçok sistem araştırılmış olsa da, en yaygın hibrit otomobiller, pil şeklinde benzin veya elektrikle çalışabilen otomobillerdir. Son zamanlarda, genellikle Flex Fuel olarak adlandırılan bir etanol türevi kullanabilen hibrit arabalar üretildi.


Mucitler uzun süredir hibrit arabalar yaratmak için deneyler yapıyorlar ama başarılı olamadılar. Aslında, ilk deneyler, üreticilerin buharla çalışan araçları aşamalı olarak kaldırmaya çalıştığı 19. yüzyılda yapıldı. İlk başarılı hibrit otomobil, 20. yüzyılın başına kadar yaratılmamıştı, ancak hibrit otomobilin kamu satışı için piyasaya sürülmesinden 90 yıldan fazla bir süre geçti.


Tipik olarak, hibrit arabalar, günlük benzinle çalışan bir arabanın ana bileşenlerini içerir. Bir yakıt deposu, bir şanzıman ve bir benzinli motor var. Ancak günümüzün hibrit otomobilleri, içinde pil ve elektrik motoru gibi elektrikli mekanizmalar da barındırıyor. Bazı durumlarda, hibrit otomobilin pili güneş enerjisiyle çalıştırılıyor. Bu sayede pil gün içinde kendini şarj edebilir. Bazı hibrit araç sahipleri, gündüz veya gece olmasına bağlı olarak tahrik sistemlerini değiştirmeyi tercih ediyor. Şaşırtıcı bir şekilde, hibrit otomobillerdeki son gelişmeler, benzinli motorun yarattığı kinetik enerjinin aküyü şarj etmek için kullanılmasına izin verdi.


Hibrit arabalar bir popülerlik dalgası sürüyor. Toyota, Honda ve hatta Lexus dahil olmak üzere büyük otomobil şirketlerinin çoğu, otomobil pazarına kendi hibrit otomobillerini tanıttı. Daha küçük benzinli motorları ve azaltılmış emisyon çıktıları ile hibrit otomobiller, sosyal açıdan sorumlu her bireye hitap ediyor. Hibrit otomobillerdeki motorların küçültülmesi de yeni, daha şık tasarımlara ve çok daha hafif malzemelerin dahil edilmesine yol açtı. Dolayısıyla, 90 beygir gücüne ulaşan hibrit otomobillerle, verimlilik ve güç, tipik bir kullanıcı için oldukça tatmin edicidir. Modern teknolojideki gelişmelerle, yalnızca geleceğin hibrit otomobillerinin daha verimli olması beklenebilir, daha ucuz ve çok talep görüyor.