Uygun Fiyatlı Performans Nissan Skyline R33 GTS25-T




Makale Gövdesi:

1993'te tamamen yeni Nissan Skyline R33 GTS25-T, başarılı R32 GTS-T'nin yerini aldı. Her şeyi fetheden GTR'nin küçük kardeşi GTS25-T, daha uygun fiyatlı ve yine de heyecan verici bir sürüş. Önceki modelin keskin kenarlarından ziyade düz çizgilerle daha modern ve yeni bir şekle sahiptir. Yeni görünüm tartışmalıydı, bazıları R33'ün daha yeni stilini beğendi ve bazıları R32'nin daha sert kenarlarını tercih etti.


R33 ile yoldayken fark ettiğiniz ilk şey, R25DET motorunun ne kadar düzgün olduğu ve güç dağıtımının daha düzgün olduğu ve otomobilin 3000 rpm'den 7000 rpm redline kadar sert bir şekilde çekildiği oluyor. Manuel coupe versiyonu sizi 0'dan 100'e 6.18 saniyede atacak ve çeyreği 14.4'te tamamlayacak. Maksimum güç 6400'de 187kw ve 4800'de maksimum tork 295nm'dir.


RB25DET, zamanın ötesinde bir sökücü ve özellikli teknolojidir. 2.5 litre turbo ara soğutmalı düz 6, giriş tarafında değişken valf zamanlamasına sahip ikiz bir kam kafasına sahiptir.


Coupe'nin yol tutuşu, konfor ve spor benzeri bir his arasında iyi bir denge ile harika. Arabanın arkası, virajlarda arabanın hızını ve açısını hesaplayarak çalışan HICAS adı verilen bir sistem tarafından yönlendirilir. Bu özellik, önden savrulmayı en aza indiriyor ve arabayı virajda düz tutuyor gibi görünüyor. Aracın arka kısmı viskoz bir LSD ile donatılmıştır ve sert iterken her zamankinden daha kademeli olarak dışarı çıkar. Bu, arabayı kontrol etmeyi kolaylaştırır, ancak sert bir şekilde itilirse arka ucun gevşemesi kolay olur. Skyline, 1360 kg ağırlığındaki orta boy bir coupe ve viraj alırken harika bir sürüş sağlıyor, ancak virajlarda daha hafif R32 kadar doğrudan veya nibble kadar sessiz değil. Ancak hafif süspansiyon modifikasyonları yol tutuşunu önemli ölçüde iyileştirir.


Avustralya'da iyi bir seri 1 GTS25-T yaklaşık 17.000 $'a ve 2. seri yaklaşık 20.000'e alınabilir. Elektrikli camlar ve klima kontrolü dahil olmak üzere standart özelliklerle, bunun para için büyük bir değer olduğunu düşünüyorum. Motorda ve süspansiyonda yapılan hafif değişikliklerle bu araba bir sokak silahına dönüştürülebilir.