3 Nihai Japon Otomobil Ãœreticisi


Makale Gövdesi:

Japonya, bazılarını şaşırtacak şekilde, neredeyse Amerika kadar uzun süredir otomobil üretiyor. Amerikan otomobil endüstrisi değiştikçe, Japonya'nınki de değişti. Ancak bugüne kadar, Japonya hala dünyadaki herhangi bir ülkenin en yüksek otomobil üreticisi konsantrasyonuna sahip: tam olarak dokuz. Bununla birlikte, üçü, yalnızca yüksek kaliteli araçlar üreten değil, aynı zamanda Japonya'nın ötesine gezegenin her köşesine ulaşan gerçek öne çıkanlardır. İlk üçe ve Kuzey Amerika pazarını nasıl etkilediklerine bir göz atalım.


<b>Toyota</b> – Tüm Japon otomobil üreticilerinin en büyüğü olan Toyota, küresel üretimde General Motors'tan sadece ikinci sırada yer alıyor. Toyota araçları ilk olarak 1960'larda Kuzey Amerika pazarına tanıtıldı ve o zamanlar eleÅŸtirmenler tarafından çok küçük ve kalite açısından yetersiz olduÄŸu için geniÅŸ çapta eleÅŸtiriliyordu. 1970'lerin sonunda, Toyota kalite seviyeleri endüstri standardını aÅŸmaya baÅŸladı. Bugün, bazıları Toyota'yı tüm otomobil serilerinin deÄŸerlendirildiÄŸi bir kriter olarak görüyor; Åžirketin Lexus lüks araç serisi ve Scion marka gençlere yönelik araçlar da kendi sınıflarında liderdir.


<b>Honda</b> – Honda'nın Toyota'ya karşı eksik olduÄŸu tek ÅŸey boyuttur. Yine de Honda araçlarını benzer Toyota modelleriyle karşılaÅŸtırdığınızda, Honda kendine ait. Bir Civic olan ilk Honda, 1971'de Kuzey Amerika pazarına sunuldu ve kısa süre sonra Accord ve Prelude izledi. Düzenli olarak Accord, ABD otomobil satışlarında her yıl en üst sırada yer almak için Toyota'nın Camry'siyle savaşırken, Honda Odyssey en yüksek kalite minivan için Toyota Sienna ile savaşıyor [Chrysler'in minivanları hala en çok satanlar]. Acura, Toyota'nın Lexus serisiyle de baÅŸarılı bir ÅŸekilde rekabet eden Honda'nın lüks otomobil bölümüdür.


<b>Nissan</b> – Nissan, o zamandan beri kontrolü Fransa'nın en büyük otomobil üreticisi Renault'ya devrettiÄŸi için bugün dünyada tamamen bağımsız iki Japon otomobil üreticisi kaldı. Kuzey Amerika pazarına giren ilk Nissanlar, 1960'larda Datsun model adı altında bunu yaptı. 1980'lerin başında, Datsun adı Nissan lehine terk edildi ve bugün Nissan adı, yollardaki en kaliteli otomobillerden bazılarıyla eÅŸ tutuluyor. 1980'lerin sonlarında Nissan, lüks araçların en iyi saÄŸlayıcısı olarak BMW, Lexus, Acura, Cadillac ve Mercedes gibi ÅŸirketlerle rutin olarak savaÅŸan lüks otomobil üreticisi Infiniti bölümünü baÅŸlattı.


Yani, işte buradasın. Kendilerine isim yapmış en iyi üç Japon markası. Bir Toyota, Honda veya Nissan sahibi olmayabilirsiniz, ancak kredinin gerektiği yerde kredi vermelisiniz: üç otomobil üreticisinin tümü, son derece rekabetçi ve her değişen endüstride kanıtlanmış liderlerdir.