6 Dünya Dostu Otomatik İpuçları


Makale Gövdesi:

Geçen yıl, dünya dostu alternatif yakıtlı ve hibrit araçların büyük ilgi gördüğü ve pazar payının arttığı bir dönüm noktası oldu. Bunun da ötesinde, AAA Great Battery Roundup, 20.000'den fazla kullanılmış araç pilini topladı ve bunları çevreye duyarlı bir şekilde imha etti.


Ancak çevreyi korumak için eski pillere sahip olmanıza veya farklı bir araç satın almanıza gerek yok. AAA sözcüsü Michael Calkins'e göre, uygulaması kolay iki stratejiyi benimseyerek anlamlı bir katkı sağlayabilirsiniz: düzenli araç bakımı ve daha iyi sürüş alışkanlıkları.


Aşağıdaki ipuçları sizi çevreye duyarlı araç bakımına götürebilir.


* Yakıttan tasarruf etmek için motorunuzu en yüksek performansta çalıştırın. Aracınızın üreticisinin önerdiği aralıklarla düzenli araç bakımını gerçekleştirin. Gösterge panelinde "motoru kontrol edin" uyarı ışığı yanmaya devam ederse, zamanında servise başvurun.


Güvenilir bir onarım tesisi bulmak için arkadaşlarınızdan tavsiye isteyin veya yakınınızdaki AAA Onaylı Oto Tamir tesisleri için www.aaa.com'da arama yapın.


* Aracınızın lastiklerindeki hava basıncını düzenli olarak kontrol edin. Yetersiz şişirilmiş lastikler, motorunuzun daha fazla çalışmasını ve belirli bir hızı korumak için daha fazla yakıt kullanmasını gerektirir.


* Aracınızın klimasına yalnızca otomotiv soğutucu akışkanlarını uygun şekilde işlemek ve geri dönüştürmek için sertifikalı teknisyenler tarafından bakım yaptırın. Eski klima sistemleri, atmosfere salınabilecek ozon tüketen kimyasallar içerir.


* Bazı eski araçlar, kaput, bagaj ve torpido gözü ışıklarını etkinleştirmek için oldukça zehirli cıva içeren anahtarlar kullanır. Ülke çapında bir dizi AAA kulübü de dahil olmak üzere birçok kuruluş, artık çevreye zararlı bu parçaların geri dönüşüm için çıkarıldığı ve toksik olmayan mekanik anahtarlarla değiştirildiği cıva "devre dışı bırakma" programlarına ev sahipliği yapmaktadır.


* "Tavşan tavşanı" kalkışlarından, ani hızlanmalardan ve belirtilen sınırların üzerindeki hızlardan kaçının; tüm bu alışkanlıklar gaza basıyor.


* Motor sıvılarını ve aküleri uygun şekilde atın. Nasıl yapılacağını öğrenmek için yerel yönetim atık yönetimi ajansınızı arayın. Sıvıları asla yere veya yeraltı suyuna, göllere veya akarsulara karışmasına izin verecek şekilde atmayın.


Uygun araç bakımı ve çevre dostu sürüş alışkanlıkları, doğal kaynakları korur, egzoz emisyonlarını azaltır ve sizi daha uzun ömürlü ve daha güvenli bir araçla ödüllendirir. Başka bir deyişle, "yeşile döndüğünüzde", Dünya kazanır, arabanız kazanır - ve hepsinden daha büyük kazanan sizsiniz! - NU