Hibrit Arabaların Konvansiyonel Arabalara Göre 3 Avantajı
Sözcük sayısı:


Artan yakıt maliyeti ve bunun gezegenimize verdiği çevresel zarar nedeniyle, birçok araç sahibi veya alıcısı tasarruf etmenin alternatif bir yolunu arıyor. Kabul edelim, yakıt arzı sınırlı ve gaz fiyatları giderek daha da artacak. Hibrit bir arabanın avantajlarının olduğu yer burasıdır.


Hibrit otomobiller son yıllarda popülerlik kazanıyor. Daha düşük üretim maliyeti ve geliştirilen yeni hibrit otomobil teknolojisi ile hibrit otomobil sahibi olmak herkes için uygun hale geliyor.


Hibrit Arabalar Gaz Tasarrufu SaÄŸlar


Hibrit araba kullanmanın bariz avantajı, gaz tasarrufu sağlamasıdır. Bir elektrik motorunun daha temiz enerjisini bir benzinli motorun uzun menzil kapasitesiyle birleştirmek, hibrit bir otomobilin galonda 30 mil kadar tasarruf etmesini sağlar. Hibrit arabaların bir özelliği, araba durduğunda benzinli motorun otomatik olarak kapanmasıdır. Bu da yakıt tasarrufuna yardımcı olur. Hibrit otomobillerin bu kadar sessiz olmasının ve hareketsiz kalmasının nedeni de budur. Gaz pedalına bastığınızda benzinli motor otomatik olarak açılır.


Hibrit Arabalar Çevre Dostudur


Hibrit otomobiller, daha az benzin yakıldığı için geleneksel benzinli otomobillere kıyasla daha düşük toksik emisyon yayar. Çevre dostudur, daha az kirliliğe neden olur ve atmosfere daha az karbondioksit salmaktadır. Bilmiyorsanız, karbondioksit küresel ısınmanın artmasının başlıca nedenlerinden biridir. Örneğin, Toyota Prius egzoz gazı emisyonlarını yüzde doksana kadar ve sera gazı emisyonlarını yüzde elliye kadar azaltabilir.


Hibrit Otomobiller İçin Vergi Teşvikleri


Sera emisyonlarını azaltmak için dünya çapındaki siyasi baskılar nedeniyle, Başkan Bush 2005 yılında hibrit otomobil alıcılarına büyük vergi indirimi sağlamak için bir anlaşma imzaladı. Vergi teşviki modele göre değişir ve iki faktöre dayanır


1. 2002'de aynı ağırlık sınıfına sahip geleneksel bir otomobille karşılaştırıldığında hibrit otomobilin yakıt verimliliği ne kadar?


2. Hibrit otomobilin ömrü boyunca eşdeğer bir geleneksel otomobile kıyasla ne kadar benzin tasarrufu yapabileceği


Örneğin, bir Honda Accord hibrit otomobili 600$'lık vergi indirimine sahipken, Toyota Prius'un 3150$'lık bir vergi kredisi var. Çoğu hibrit otomobil için vergi kredilerinin 2010'dan sonra sona erdiğini unutmayın.


Hibrit otomobil üreticileri sürekli olarak yakıt tüketimini ve daha iyi yakıt verimliliğini azaltmanın daha fazla yolunu araştırıyor. Ayrıca daha fazla hibrit otomobil benimsendikçe, hibrit otomobillerin maliyeti düşecek ve herkes için daha uygun hale gelecektir.