Arabanızı Daha Yakıt Verimli Hale Getirmek İçin 5 İpucu


otomobiller, gaz, arabalar, araba, otomotiv, kamyon, yakıt, yakıt verimliliği



Makale Gövdesi:

Benzin fiyatlarının çok yüksek olmasıyla, araç kullanan çoğu kişi, arabalarını daha yakıt verimli hale getirebilecekleri ve mümkün olduğunca çok para biriktirebilecekleri yollarla ilgileniyorlar. Aracınızı doldurmadan benzin dolu tutacak hiçbir yakıt tasarrufu ipucu olmasa da, uzun vadede yakıttan tasarruf etmenize gerçekten yardımcı olabilecek bazı ipuçları var. Tüm bu ipuçları, aracınızı daha fazla yakıt verimli hale getirmeye odaklanır.


Yakıt Verimliliği İpucu 1 Numarayı Açtığınızda Sürüş

Bu bariz görünebilir, ancak arabanızı çalıştırır çalıştırmaz yola çıkmalısınız. Ancak, birçok kişi krank yapar ve arabayı bir süre rölantide bırakır. Bunun yerine, marşa bastığınızda aracınızı hareket ettirin ve aracınızı yalnızca kesinlikle gerekli olduğunda çalışır durumda tutun.


Yakıt Verimliliği İpucu #2 Mola Vermeyin

Birçok sürücü, gerekenden daha sık mola veriyor. Ek olarak, şerit değiştirebilecekleri halde fren yapan bir araba için yavaşlayan epeyce sürücü var. Mola vermemek, yakıt verimliliğinizi %30'a kadar artırabilir, bu nedenle bu, izlemeniz gereken harika bir ipucu.


Yakıt Verimliliği İpucu #3 Arabanızı Kapatın

10 dakikadan fazla duracaksanız, yakıt verimliliğini en üst seviyede tutmak ve gereğinden fazla gaz yakmamak için aracınızı kapatmalısınız.


Yakıt Verimliliği İpucu #4 Arabanızı Kapatmayın

Sadece kısa bir an için veya 5 dakikadan daha az bir süre duruyorsanız, aracınızı kapatmayın çünkü marş için kullanılan gaz miktarı o kısa sürede yakacağınızdan daha fazladır.


Yakıt Verimliliği İpucu #5 Lastikleri Düzgün Şişirin

Çok fazla sürücü, lastiklerden biri patlamadığı sürece asla lastiklerini düşünmez. Bununla birlikte, uygun şekilde şişirilmiş lastiklere sahip olmak yakıt tasarrufu sağlayabilir ve aracınızı daha yakıt verimli hale getirerek paradan tasarruf etmenizi sağlar. Bu nedenle, lastik basıncınızı düzenli olarak kontrol etmelisiniz.


Benzin fiyatları önümüzdeki birkaç ay içinde önemli ölçüde düşecek gibi görünmese de, aracınızı yakıt açısından daha verimli hale getirmenize yardımcı olacak her ipucu yardımcı olur. Bu nedenle, yukarıdaki yakıt ipuçlarını takip edin ve zamanla aracınızın gerçekten daha fazla yakıt tasarrufu sağladığını göreceksiniz.