Otomotiv Performansını Artırmanın 4 Yolu


Makale Gövdesi:

Benzin fiyatlarının yüksek olduğu bu günlerde, neredeyse her zaman artan yakıt tüketimi ile ilişkili olduğundan, aracınızın performansını artırmanın yollarını düşünmek gülünç görünebilir. Ancak, yakıt tüketiminizi olumsuz etkilemek zorunda olmayan performansı artırmanın dört yolu vardır. Her birine daha yakından bakalım.


<b>1. Yeniden Kullanılabilir Hava Filtreleri.</b> Çöplükler bir kez kullandığımız eşyalarla doldurulur ve sonra atılır. Otomatik hava filtreleri böyle bir parçadır ve bir arabanın ömrü boyunca 6-12 tanesini sorunsuz bir şekilde geçirebilirsiniz. Yaklaşık üç katı fiyatına, yıkanabilir ve tekrar kullanılabilir hava filtreleri harika bir alternatiftir. Bir tane satın aldığınızda, muhtemelen arabanızın ihtiyaç duyacağı son hava filtresi olacaktır. Yeniden kullanılabilir hava filtreleri, beygir gücünde ve hızlanmada hafif artışlar elde etmenizi ve çevreyi olumlu yönde etkilemenizi sağlar.


<b>2. Performans Çipleri.</b> Tüm yeni arabalar, ne kadar tork ve beygir gücünün değiştirilebileceğini söyleyen bir bilgisayar çipi tarafından çalıştırılır. Mevcut çipinizin performans çipleri veya yeniden kalibrasyonları, aracınız için beygir gücü ve torkta önemli artışlar sağlayabilir.


<b>3. Performans Egzoz Sistemleri.</b> Cat-back veya "katalist-back egzoz sistemleri", sıkışmış torku serbest bırakmanın ve beygir gücünü serbest bırakmanın harika bir yoludur. Tüm önemli emisyon parçalarını yerinde tutan bir cat-back sistemi, geniş genişlikli egzoz borularını ve düşük kısıtlama performanslı susturucuları aracınıza dahil ederek egzoz karşı basıncını düşürür. Bir yan fayda, egzoz sisteminden yayılan gerçekten harika sestir.


<b>4. Soğuk Hava Girişi.</b> Soğuk hava girişi, yalnızca motorun gücünü artırmak amacıyla araca giren havanın sıcaklığını düşürmeye yardımcı olan <u>kaput altı modudur</u>. Yan faydalar arasında, bu parça çekici ve renkli olabileceğinden motor bölmesinin görünümünde iyileştirmeler yer alır; ünitenin çıkardığı ses de çekici.


Bu performans geliştirmelerinin her birinin maliyeti büyük ölçüde değişebilir. Güvenilir bir toptancı ile çevrimiçi alışveriş yapmak, mümkün olan en düşük fiyatlarla en kaliteli parçaları bulmanın en iyi yollarından biridir. İşi kendiniz yaparak, bir demet biriktirebilir ve emeğinizin meyvelerinin tadını kısa sürede çıkarabilirsiniz.